Thunderbolts Gaming "Blockchain oyunları yükselişte!”

Oyun sektöründeki analizleriyle dikkatleri üzerine çeken Thunderbolts Gaming Kurucusu Hüseyin Can Yıldırım, "Blockchain oyunları yükselişte!” diyerek oyun sektöründe 2022 yılı için değerlendirmede bulundu.

Thunderbolts Gaming "Blockchain oyunları yükselişte!”
Thunderbolts Gaming Kurucusu Hüseyin Can Yıldırım

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Can Yıldırım, "Biliyorsunuz her sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de birbiriyle bağlantılı durumlar mevcut. Son zamanlarda pek çok içerik şirketi kendi oyun platformlarını geliştiriyor. Bu durum, oyunların çok daha fazla bizimle beraber olacağı anlamına geliyor. Bunun yanı sıra gelecek vaat eden birçok oyunun bulunduğunu da söylemek mümkün. Bu hususların tamamı, oyun sektöründe önemli gelişmelerin meydana gelmesini sağlıyor.” ifadelerinde bulundu.

Gelecek vaat eden pek çok oyun var

Gelecek vaat eden, dikkatleri üzerine çeken birçok oyun bulunduğunu, bu oyunların sektör için çok önemli olduğunu ifade eden Hüseyin Can Yıldırım, konuyla ilgili değerlendirmelerinde önemli hususların altını çizdi: "Oyun sektörüne hâkim olan pek çok kişi, sektör kapsamında oldukça fazla oyun bulunduğunu biliyor. Açıkçası bazı oyunlar gelecek vaat ediyor. Bu oyunların, sektörel bazda gelişmeleri mümkün kıldığını söyleyebiliriz.”

Thunderbolts Gaming "Blockchain oyunları yükselişte!” - Resim : 1

Konsol oyunlarında gelir artışı mevcut

"Sektörel bazda araştırmalar gerçekleştirildiğinde konsol oyunlarında gelir artışı bulunduğunu söyleyebiliriz. Oyuncu sayısı yaklaşık 900 milyon. Bu çok önemli bir rakam. Yani diyebiliriz ki konsol oyunlarına olan ilgi zaman geçtikçe artıyor. Bu bağlamda, konsol oyunları için yatırımların artabileceğini söyleyebiliriz.”

Çeşitli içerik şirketleri kendi oyun platformlarını geliştiriyor

Çeşitli içerik şirketlerinin kendi oyun platformlarını geliştirdiklerini ifade eden Hüseyin Can Yıldırım, konuyla ilgili açıklamalarında bu durumun oldukça önemli olduğunun vurgusunu yaptı: "Biliyorsunuz özellikle son dönemlerde çeşitli içerik şirketleri kendi oyun platformlarını geliştiriyor. Bu durum, oyunun hayatımızda çok daha fazla yer edineceği anlamına geliyor. Çünkü oyunlara ulaşım da artıyor. Artık herkes, istediği türde oyuna kolaylıkla erişim sağlayabilir. Bu bağlamda, atılan her bir adımın oyun sektörü adına bir hayli önemli olduğunu ifade etmek gerekir. Sektörde yer alan firmalar ve genç girişimcilerin de sektörü geliştirebilmek adına önemli atılımlar yapması gerektiğini düşünüyorum. Thunderbolts Gaming olarak biz, konunun çok önemli olduğunu düşünüyor, bu konuda elimizden geleni yapıyoruz.”