THY'den üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 30 saat çalışacaklar! THY başvuru şartlarını açıkladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından afetzedeler için Türk Hava Yolları harekete geçti. THY, 11 ilde etkili olan depremden etkilenen afetzede öğrenciler için part time iş ilanı açtığını duyurdu.

THY'den üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 30 saat çalışacaklar! THY başvuru şartlarını açıkladı

THY resmi internet sitesinde yer alan ilana göre sadece depremden etkilenen 11 ilde bulunan afetzede öğrenciler başvuru yapacak. İlanda, Lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilere Anadolu istasyonlarında part-time çalışma imkanı sunulacağı belirtildi. İlan şartlarında T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olmak, 01.01.1997 ve sonrasında doğmuş olmak, en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünde 3. ya da 4. sınıf öğrencisi olmak, 2024 yılında mezun olma koşulu aranıyor.

THY'den üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 30 saat çalışacaklar! THY başvuru şartlarını açıkladı - Resim : 1

EN FAZLA 30 SAAT ÇALIŞABİLECEK
Ayrıca iş başvurusu yapacak afetzede öğrenciler vardiyalı çalışma düzeninde THY ofislerinde haftanın en az 2 günü tam zamanlı olmak üzere haftada en fazla 30 saat çalışabilecek. Adaylardan ayrıca adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunması ve yapılacak olan İngilizce sınavında başarılı olması istenecek. 

THY'den üniversite öğrencilerine iş fırsatı! Haftada 30 saat çalışacaklar! THY başvuru şartlarını açıkladı - Resim : 2

BAŞVURUYU SADECE AFETZEDE ÖĞRENCİLER YAPABİLİYOR 
THY'de afetzede öğrenciler için açılan iş ilanında 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elâzığ illerinde kendisi ve/ya 1. dereceden yakını (anne, baba ya da kardeş) 'afetzede' olarak değerlendirilen adaylar, 11 ilin dışında okuyan ve 1. dereceden yakını (anne, baba ya da kardeş) 'afetzede' olarak değerlendirilen adaylarımız sürece başvuru yapabilecek.