Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu! Fırsat verilmeyecek! Toplam ceza 361 milyon TL’ye ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023'te otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşları mağdur eden fırsatçılara fırsat verilmeyeceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, fırsatçılara uygulanan para cezasının 361 milyon TL'ye ulaştığını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu! Fırsat verilmeyecek! Toplam ceza 361 milyon TL’ye ulaştı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medyadan fahiş fiyat ve stokçulukla ilgili bir paylaşım yaptı.

2023 yılında toplam 176 milyon TL ceza kestiklerini ifade eden Bakan Bolat, "Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum" dedi.

Bolat'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Ticaret Bakanlığımızın görev ve yetki alanı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle; iç ticaretimizde adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza karşı haksız uygulama ve aldatıcı reklamlara ilişkin tüketicilerimizi koruyucu tedbirlerimizi alıyoruz.

"FIRSAT VERİLMEYECEK"

Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptırımları gecikmeksizin uyguluyoruz.

Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBİ'lerimizi korumaya ve haksız ticari uygulamaları ortadan kaldırmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat duyurdu! Fırsat verilmeyecek! Toplam ceza 361 milyon TL’ye ulaştı - Resim : 1