Ticaret Bakanlığı'ndan yeni uygulama! Otomotiv sektöründe kökten değişikliğe gidiliyor. Artık daha sıkı takip edilecek

Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründe fiyatların geri çekilmesi için yeni formüller üretmeye başladı. Otomotivler için yeni bir ürün takip sistemi geliştiriliyor. Bu yolla stokçuluğun önü tamamen kesilecek. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı'ndan yeni uygulama! Otomotiv sektöründe kökten değişikliğe gidiliyor. Artık daha sıkı takip edilecek

Otomotiv sektörüne yönelik getirilen uygulamalarla özellikle ikinci el piyasasında fiyatların düşmesini sağlayan Ticaret Bakanlığı yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Stokçulukla mücadelede denetim elemanlarının yanı sıra yeni teknolojilerden de yararlanılacak. Bilgi teknolojileri ve yapay zeka daha aktif olarak kullanılacak. Otomobil sektöründe fahiş fiyat artışlarına neden olan stokçuluğa neşter vurulacak. Öte yandan elektronik satış platformlarının oluşturulması gündemde.

ÖZEL TAKİBE ALINACAKLAR

Sıfır araç stoku yapan bayiler özel takibe alınacak. Araçlara takip sistemi takılacak. İlaçlarda uygulanan barkod sistemine benzer yeni bir sistem ile sıfır araçlar üretimin ardından banttan inip müşteriye ulaşana dek tüm aşamalar kontrol altında tutulacak.

Bir otomobil ithal edildiğinde ya da fabrikada banttan indikten sonra müşteriye ulaşana kadar uygulama üzerinden takip edilecek. Araç ne kadar sürede bayiye, müşteriye ulaştı gibi süreçlerin hepsi elektronik sistemde yer alacak. Böylelikle bayilerin stokçuluk yapmasının önüne geçilecek.

İLAN SİTELERİ TAKİP EDİLECEK

Araba satışı yapan ilan sitelerine de yeni denetim prosedürü uygulanacak. Yeni denetimle otomobil ilanlarında 'Ali Bey'den' ve 'Memur'dan temiz araç' ifadeleri artık konulamayacak.

İlanda yer alan isim gerçek kişi olacak. Aracını satan kişinin gerçek ismi, soyadı ve telefon bilgileri doğru olacak. Kişinin gerçek ya da tüzel kişi olduğunun doğrulamasını ilan siteleri yapacak.