6 Ekim Salı fındık kaç lira? Son dakika fındık fiyatları

Ticaret borsalarında Ağustos 2019-2020 döneminde 717 bin tonun üzerinde fındık işlem gördü. Peki fındık kaç lira? 6 Ekim Salı fındık fiyatları ne kadar?

6 Ekim Salı fındık kaç lira? Son dakika fındık fiyatları

Topladıkları fındıklardan yüksek kar elde etmek isteyen vatandaşlar, fındık borsası ile ilgili araştırmalarını gerçekleştiriyor ve en yüksek fiyatı yakalamak istiyor. Peki fındık kaç lira? 6 Ekim Salı fındık fiyatları Giresun Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, fındık üretilen bölgelerdeki 21 ticaret borsasında söz konusu aylar arasında gerçekleştirilen fındık satış işlemlerine ilişkin bilgi verildi. Buna göre, söz konusu dönemde borsalarda toplam 717 bin 910 ton fındık işlem gördü.

En fazla işlem 144 bin 625 tonla Sakarya'da gerçekleştirilirken bu kenti 137 bin 147 ton ile Ordu, 106 bin 452 tonla Giresun izledi.

Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar? Fındık fiyatlarında son durum ne? İşte il il güncel fındık fiyatları. Ordu, Samsun, Salı, Zonguldak, Kocaeli, Ünye, Giresun, Düzce, Sakarya, Fatsa, Akçakoca, Terme ve Trabzon gibi fındığın bol olduğu yerlerde güncel fındık fiyatları.

Fındık fiyatları sezon içinde 18-20 lira arasında seyretmişti. Fındık alım fiyatını yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite kabuklu için 22,5, levant kalite kabuklu için 22 lira. Yüzde 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındık için toprak mahsulleri ofisimizin kilogram alış fiyatı 22,5 lirayken, Levant kalite kabuklu fındık için ise kg'da 22 lira olarak açıklandı.  Yüksek randımanlı fındık tesliminde ortalama kg başına 1 lira, alan bazlı mazot ve gübre desteği olarak da yine kg başına 2 lira 'destekleme ödemesi' yapılıyor.