ÖTV müjdesi geldi! Ticari araçlarda ÖTV indirimi nasıl uygulanacak?

Ticari araçlarda ÖTV indirimi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen duyurdu! Gemlik’te müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari aracını yenilenlerden ÖTV alınmayacak." dedi. Peki, Ticari araçlarda ÖTV indirimi yüzde kaç olacak? ÖTV indirimi nasıl uygulanacak? İşte detaylar…

ÖTV müjdesi geldi! Ticari araçlarda ÖTV indirimi nasıl uygulanacak?

ÖTV muafiyeti geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Gemlik’te açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari aracını yenilenlerden ÖTV alınmayacak." dedi.

TİCARİ ARAÇLARDA ÖTV İNDİRİMİ NASIL UYGULANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ticari araca ÖTV muafiyeti getireceklerini açıklarken "Ticari aracını yenileyenlerden ÖTV alınmayacak." dedi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari taşımacılık yapan esnafın aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceği" şeklindeki müjdesini değerlendirdi. Söz konusu müjde için, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür eden Palandöken, "Aynı müjdeyi ticari araçlar için talep ettiğimiz akaryakıt için de bekliyoruz. Öte yandan basit usulden yararlanma hadlerinin yeniden düzenlenmesi ve bu uygulamaya 13 büyük şehirdeki pazarcı esnafının da dahil edilmesi olumlu bir gelişme." ifadelerini kullandı.