Canlı yayında uyuşturucu içen Aleyna'nın katil zanlısı Ümitcan Uygun gözaltına alındı!

Geçtiğimiz günlerde TikTok fenomenini tehdit eden ve Ankara'daki evinde ölü bulunan Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in katil zanlısı Ümitcan Uygun’un bu kez canlı yayında uyuşturucu kullandığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Uygun gözaltına alındı.

Canlı yayında uyuşturucu içen Aleyna'nın katil zanlısı Ümitcan Uygun gözaltına alındı!

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünün baş şüphelisi olarak görülen Ümitcan Uygun’un canlı yayında uyuşturucu kullandığı görüntüler şoke etti. 

Skandal görüntülerin ardından kaçmaya çalışan Ümitcan Uygun, gözaltına alındı. Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile madde kullanımı görüntülerinde yer alan bir kadın da gözaltına alındı. Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

3 Haziran 2020’de Ankara Keçiören’deki evinde cansız bedeni bornoz kuşağına asılı halde bulunan Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun’dan skandal bir canlı yayın daha geldi.

 Uygun’un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayında uyuşturucu kullandı.

Sosyal medyada gündem olan görüntüler kısa sürede büyük tepki topladı. Kullanıcılar, “Ümitcan Uygun kim tarafından neden korunuyor?”, “Ümitcan Uygun neden tutuklanmıyor?” şeklinde paylaşımlarda bulundu. 

Ankara'da gözaltına alındı

Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen videolarının sosyal medyada yer alması üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

Babası ve bir kadın daha gözaltında

Kaçmaya çalışırken yakalanan Uygun, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun ile madde kullanımı görüntülerinde yer alan bir kadın da gözaltına alındı. Uygun hakkında uyuşturucuyu özendirmek suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.

Ankara Başsavcılığı: İşlemler devam etmektedir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da dün yaptığı açıklamada "Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili olarak, Sema Esen’in klasik otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasından tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması yönünde Cumhuriyet Başsavcılığımızca kanuni gereğine tevessül edilmiş olup, işlemler devam etmektedir" denilmişti.