Tiktok'tan sonra gözler X'e çevrildi! Müstehcen videolar herkese açık paylaşılıyor

Son zamanlarda Tiktok üzerinden canlı yayın açarak müstehcenlik içeren görüntülerin sıklıkla paylaşıldığının tespiti üzerine birçok kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Şimdi de gözler sosyal medya platformu X'e çevrildi. Tiktok'un başını çektiği canlı yayınlarda yapılan bağışların yanı sıra kötü örnek oluşturabilecek videoların çok daha fazlası X'de de yer alıyor.

Tiktok'tan sonra gözler X'e çevrildi! Müstehcen videolar herkese açık paylaşılıyor

Tiktok üzerinde yapılan canlı yayınlarda müstehcenlik içeren görüntülerin paylaşılması nedeniyle birçok kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ancak X' de çok daha fazlası var. Öyle ki hesap sahipleri cinsel ilişkilerini videoya kaydedip yayınlıyor.

Önce sosyal medya fenomenlerine başlatılan operasyonlar, ardından da müstehcenlik içeren görüntülerin yayınların sahipleri için gerçekleştirilen soruşturmalar kapsamında çok sayıda kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Devamı da gelecek gibi gözüküyor. Tiktok'un başını çektiği canlı yayınlarda yapılan bağışların yanı sıra kötü örnek oluşturabilecek videoların çok daha fazlası X' de yer alıyor. 

Tiktok'tan sonra gözler X'e çevrildi! Müstehcen videolar herkese açık paylaşılıyor - Resim : 1

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde TikTok platformunda müstehcen içerik paylaşan 14 kişinin tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformlarındaki denetimlerin arttırıldığını ve suç unsuru taşıyan paylaşımların hızla tespit edildiğini belirtti.

Damga Gazetesinden Burak Zihni'nin haberine göre, Çekilen videolarda toplum değerleri, aile birliği, ve örf ve adetler hiçe sayılarak konseptler oluşturuluyor. Çeşitli kategorilerde kısa filmler paylaşılıyor. Bir yayıncı; "Eşim ilk ilişkim için beni hazırlıyor" diyerek farklı bir kişi ile ilişkiye gireceğini takipçilerine sunuyor. Bir başka yayıncı da üvey ağabeyi senaryosuyla ile ilişki yaşadığı anları paylaşıyor.

Tiktok'tan sonra gözler X'e çevrildi! Müstehcen videolar herkese açık paylaşılıyor - Resim : 2

BU VİDEOLAR HERKESE AÇIK

Her ne kadar Tiktok göz önünde bulunsa da, X için de aynı tehlike mevcut. Üstelik yaş sınırı olmadan da görüntülenebiliyor. Sistemde yaş ayarlamasını yapabilen herkes videolara, profillere ve fotoğraflara ulaşabiliyor. Bu konuda artık bir düzenleme veya çalışma yapılması kaçınılmaz gibi gözüküyor.