TikTok'un ABD operasyonlarının Oracle'a devrine yönelik müzakeler sürüyor

TikTok'un ABD operasyonlarının Oracle'a devrine yönelik müzakeler sürüyor. Oracle Corp. TikTok'un kaynak koduna ve güncellemelerine tam erişim alacak.

TikTok'un ABD operasyonlarının Oracle'a devrine yönelik müzakeler sürüyor

TikTok'un ABD operasyonlarının Oracle'a devrine yönelik müzakeler sürüyor
Oracle Corp. ve TikTok arasında devam eden müzakerelere göre Oracle TikTok'un kaynak koduna ve güncellemelerine tam erişim alacak
Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, Oracle Corp. şirketin Çinli ana kuruluşu tarafından 100 milyon Amerikalı kullanıcının bilgilerinin toplanması için kullanılan gizli kapılar olmadığından emin olmak için TikTok'un kaynak koduna ve güncellemelerine tam erişim alacak.

TikTok uygulamasının ana firması ByteDance Ltd. ve Oracle uygulamanın tam satışından kaçınmak ve 20 Eylül itibari ile ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik endişeleri ile başkanlık kararnamesi yayınlayarak aplikasyonun ülkedeki operasyonlarını durduracağı yönündeki tehdidinin gerçeğe dönmesine engel olmak üzerinde Trump yönetimine teklifin detaylarını gönderdi.

Kaynaklara dayandırılan haberde, anlaşmanın maddelerinin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da aralarında bulunduğu yönetim yetkililerinin ulusal güvenliğe ilişkin endişelerini gidermediği belirtildi. Kaynaklardan birisi Pompeo'nun ve Adalet Baknaı Wiilliam Barr'ın Oracle yöneticileri ile doğrudan görüştüğünü bildirdi.

Pekin'in ise anlaşmanın güncel durumuna ByteDance algoritmalarının transferi gerçekleştirilmeyeceği için karşı olma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

ABD Başkanı Trump, Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, Perşembe sabahı bu konuya ilişkin kendisine ön bilgilendirme yapılacağını belirterek ByteDance'in TikTok'un kontrolünü elinde bulundurması fikrini beğenmediğini ekledi.