Tıpta yeni yöntem! Robotik lazer tedavisi!

Milli jokey Mahmut Turan 16 şubat 2022 tarihinde Antalya hipodromunda attan şiddetli bir şekilde düşmüştü. Zor bir tedavi süreci geçiren Turan, robotik lazer tedavisi ile iyileştiğini belirtti.

Tıpta yeni yöntem! Robotik lazer tedavisi!

Pek çok şampiyonluklara imza atan Milli jokey Mahmut Turan 16 şubat 2022 tarihinde Antalya hipodromundaki 3. Koşuda bindiği Defneli isimli safkan attan şiddetli bir şekilde düşmüştü acilen hastaneye kaldırılan Turan’ın süreç içinde yapılan tetkikleri sonrası ciddi bir bel fıtığı geçirdiği tespit edilmişti. Tedavileri yapılmasına rağmen yarışlara geri dönemeyen başarılı jokey uzun süredir bel fıtığı ağrıları ile mücadele etmekteydi.

 "FITIĞIM TAMAMEN KAYBOLDU"

Bu süreci milli jokey Turan şöyle anlattı: Yarış esnasında aniden attan düştüm her ne kadar profesyonel olsam da at çok kontrolsüzdü bel ve kalçamın üstüne düşmüştüm acilen hastaneye kaldırıldım acil tetkiklerimde kırık yada çıkık tespit edilmedi ilaç tedavisi başlandı ancak ağrılarım belimde ve sol ayağımda giderek şiddetlendi. Hiç yürüyemeyecek haldeydim. Birçok hastaneye gittim. Bel fıtığı teşhisi konuldu, güç kaybı vardı yürüyemez duruma gelmiştim ve hep ameliyat öneriliyordu. Ameliyat olmam halinde meslek hayatıma geri dönemeyeceğim söyleniyordu tabi bu beni son derece üzmekteydi. Ameliyatsız ve çok etkili bir tedavi olmalıydım bu konuda sporcu arkadaşlarım ve doktorlarım ünlü doktor Op. Dr. Fatih Kırar beyi tavsiye ettiler. Bel fıtığımı ve milli jokey hayatımı Fatih Hocamıza emanet ettik. Op. Dr. Fatih Kırar hocamla karşılaştığım an doğru yolda olduğumu hissettim samimiyeti ve bilgisi bana büyük bir ümit verdi. Aylardır yarışlara çıkamıyordum, bel fıtığımdan kurtulabilir miyim ve mesleğime geri dönebilir miyim diye fazlasıyla ümitsizlik içindeydim. Ama inanılmaz bir durum oldu Op. Dr. Fatih kırar hocam Regresyon ve Robotik lazer tedavisine başladığı andan itibaren ağrılarım kesilmişti kendimi çok iyi hissetmeye başlamıştım ve 3 hafta sonra hocamı arayıp yarışa katılabilir miyim diye sorduğumda şampiyonluk istiyorum demişti şaşırmıştım yani aylardır ızdırap çektiğim bel fıtığından kurtuluyor muydum inanamıyordum. hocamın izniyle yarışa girdim ve şampiyon oldum. Bu şampiyonluğu da hocama armağan ediyorum tedavim hala devam ediyordu ancak ben inanamıyordum acaba sadece ağrılarım mı geçti bir müddet sonra tekrar geri gelir mi diye hep bir korku vardı içimde ancak 3 ay sonra kontrol sırasında çekilen bel MR’ında fıtığımın tamamen kaybolduğunu gördüğümde gerçekten inanılmazdı Fatih hocamın boynuna sarıldım fıtığımdan kurtulmuş ve hipodromlara tamamen dönmüştüm. Gerçekten Op. Dr. Fatih Kırar hocama ne kadar teşekkür etsem azdır.

"ROBOTİK LAZER TEDAVİSİ SON DERECE ÖNEMLİ" 

Konuyla ilgili ünlü beyin sinir ve omurilik cerrahı Op. Dr. Fatih Kırar şöyle açıklama yaptı: ‘Bel ve boyun fıtıkları profesyonel sporcularda sıklıkla görülmektedir. Sporcularda omurga sağlığı son derece önemlidir. Birçok sporcunun meslek hayatı boyunca yaşadığı bel ve boyun fıtığı gibi omurga sorunları nedeniyle profesyonel spor hayatını bırakmak mecburiyetinde kaldığını görüyoruz. Bazen de performans düşüklüğü nedeniyle hedeflediği başarıdan uzak olduğuna şahit olmaktayız. Özellikle futbol, basketbol, voleybol gibi müsabakalı sporlar beraberinde kickboks, boks, karete gibi dövüş sporlarında yine binicilik veya kış sporları gibi sürekli ya da yüksek omurga travmasına maruz kalan sporcularda, bel ve boyun fıtıklarına sıklıkla rastlamaktayız. Ancak gelişen teknoloji ve tekniklerimizle geçmiş yıllarda ameliyat etmek zorunda kaldığımız ve sonrasında spor hayatı noktasında sorun yaşayan hastalarımızda artık Ameliyatsız Robotik lazer tedavisi son derece etkili ve kolay çözüm üretmektedir. Ayrıca sporculara ve kulüplere düzenli olarak omurga check-up larını yaptırmalarını da önermekteyim.’ Şeklinde konuştu.