TİSK Başkanı Akkol: İşi kadınlar yapıyor, geliri erkekler alıyor

Ev ve bakım işleri de dahil edildiğinde, dünyadaki toplam çalışma saatinin üçte ikisinin kadınlara ait olduğuna dikkat çeken TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Oysa dünya gelirinin sadece yüzde 10’u kadınların. Tabiri caizse, işi kadınlar yapıyor, geliri erkekler alıyor" dedi.

TİSK Başkanı Akkol: İşi kadınlar yapıyor, geliri erkekler alıyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından gelen açıklamaya göre, konfederasyonunun ev sahipliğinde, kamu, işçi ve işveren temsilcilerinin ‘Birlikte Mümkün’ diyerek "İşimizin Yarını" ana temasıyla bir araya geldiği Ortak Paylaşım Forumu başladı.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, ev ve bakım işleri de dahil edildiğinde, dünyadaki toplam çalışma saatinin üçte ikisinin kadınlara ait olduğunu belirterek, “Oysa dünya gelirinin sadece yüzde 10’u kadınların. Tabiri caizse, işi kadınlar yapıyor, geliri erkekler alıyor.” ifadelerini kullandı.

Çalışma şeklinin dönüştüğünü ve beceri açığının tüm dünyanın konusu olduğunu ifade eden Akkol, “Mevcut durumda 3 kişiden 1’i gelecekteki işinin becerilerine sahip değil. Bu bilinçle ‘Sanayide İşgücü Dönüşümü’ projesini başlattık. Ülkemizde 200 bin tekstil çalışanımızın yetkinliklerini daha üst beceri seviyeye çıkarmak için çalışmalarımız sürüyor” diyerek şöyle konuştu: