TKİ Kömür yardımı ne zaman? Kimler kömür yardımından faydalanabilir? Kömür yardımı sorgulama ekranı

Kış ayları geliyor! Ancak kış ayı evini kömürle ısıtan vatandaş için de masraf ayı demek anlamına geliyor. Mart ayına kadar süren kış ayları için yardıma muhtaç olan aileler için devreye bakanlık giriyor. Devlet yardıma muhtaç olan aileler için kömür ve yakacak yardımı yapıyor. Kömür yardımına kimler başvurabilir? Kömür yardımı almanın şartları nelerdir? Kimler kömür yardımından faydalanabilir? İşte detaylar...

TKİ Kömür yardımı ne zaman? Kimler kömür yardımından faydalanabilir? Kömür yardımı sorgulama ekranı

Aralık ayında başlayan ve Mart ayına kadar süren kara kış geçim sıkıntısı çeken aileleri de bir hayli zor durumda bırakıyor. Sıkııntı çeken ve evini kömürle ısıtan aileler için kömür yardımı destekleri araştırılıyor. Devlet dar gelirli aileler için kömür yardımı desteğinde de bulunuyor.

Şu sıralar ise kömür yardımı ne kadar, kömür yardımı sorgulama ekranı gibi aramalar da vatandaşlar tarafından merak edilen ve en çok aranan konuların başında geliyor.

Başvurular 30 gün içerisinde sonuçlanıyor

Daha önce kış ayları için kurum veya kuruluşlar aracılığyla kömür yardımında bulunduysanız aynı başvurunuz 30 gün içerisinde sonuçlanarak tarafınıza dönüş sağlanmaktadır. Ancak başvurunuzun üzerinden 30 gün geçmesine rağmen sonuç alamadıysanız başvurunuzu sorgulamanız gerekmektedir.

Kömür yardımı sorgulama ekranı

Kömür yardımı başvurumu nereden sorgulayabilirim derseniz eğer, Yardımınızı sorgulamak içimn bşvurduğunuz kurum ile iletişime geçebilir, başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca Aile ve çalılma sosyal hizmetler bakanlığı aracılığıyla da ya da açık kapı e devlet üzerinden buradaki sorgulama linkini tıklayarak da başvurunuzu öğrenebilirsiniz.

BAŞVURU SORGULAMA EKRANI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

TKİ aracılığıyla Kömür Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın kömür yardım parasının yanı sıra Türkiye Kömür İşletmeleri de (TKİ) muhtaçlık sınırının altında kalan ya da tam sınırda yaşayan vatandaşlara kömür yardımında bulunmaktadır.

TKİ Kömür yardımını nasıl alırım?

TKİ yani Türkiye Kömür İşletmeciliği tarafından sağlkanan kömür yardımını alabilmeniz için yapmanız gereken tek bir işlem var. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma hizmet noktasına giderek size verilen formu eksiksiz bir biçimde doldurarak teslim etmeniz gerekiyor.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), muhtaçlık sınırının altında yaşayan vatandaşlara kömür yardımında bulunmaktadır. TKİ kömür yardımı için tek yapmanız gereken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet noktasına giderek bir form doldurmak ve bu formu ilgili personele teslim etmektir. Formda yer alan bilgilerin tamamını muhtaçlık durumunuzu tespit etmeye yöneliktir.

Formdaki bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız çok önemlidir. Ayrıca bu bilgileri kendinizi ve ailenizi baz alarak doldurmanız gerekecektir. Formu teslim ettikten sonra işleme alınacak ve 30 gün içerisinde geri dönüş yapılacaktır. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlar ise ilk yardımlarını kış aylarının başlaması ile birlikte alacaktır.

Sosyal Yardımlaşma Kömür Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sobalı bir evde ikamet eden ve hane geliri açısından muhtaçlık sınırının altında yaşayan dar gelirli ailelere kömür yardımında bulunmaktadır.

Bu yardıma başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı hizmet binasına giderek form doldurmaları gerekir. Sosyal yardımlaşma kömür yardımı yalnızca belirli şartları taşıyan vatandaşlara verilmektedir.

Kömür yardımı parasını nasıl alabilirim?

Bakanlığa bağlı il müdürlüklerine veya sosyal hizmet merkezlerine giderek başvuruda bulunmanız mümkündür. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlara yardıma karşılık gelecek tutar nakit para şeklinde verilmektedir. Vatandaşlar bu yardım tutarını PTT şubelerini ziyaret ederek kolayca çekebilmektedir.

Kömür Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ısınma ihtiyacını gidermek isteyen vatandaşlar, Kömür yardımı başvurusu nasıl yapılır sorusunu yönelterek yanıt aramaktadır.

Kömür yardımına başvuruda bulunabilmek için öncelikle ilgili kurumun hizmet binasını ziyaret ederek form doldurmanız gerekir. Ancak günümüzde internet üzerinden de başvuru iletmek son derece mümkündür.

Kömür Yardımı Alma Şartları Nelerdir?

Kurum ve kuruluşlar tarafından verilen kömür yardımından faydalanabilmek için bazı şartları taşımanız gerekir. Kömür yardımı alma şartları nelerdir sorusunun yanıtı aşağıda detaylı bir biçimde belirtilmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
18 yaşından büyük olmak
Sobalı veya kaloriferli evde ikamet etmek
Muhtaçlık sınırının altında yaşam sürmek
Sosyal güvenceye sahip olmamak
Haneye giren toplam gelirin asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması
Gerekli belgeleri kuruma iletmek ve doğru kanallar üzerinden başvuru yapmak

Yukarıda yer alan şartların tamamını sağlayan vatandaşlar, devlet kurumlarından kömür yardımı alabilmektedir. Eğer sizler de bu şartların tamamını sağlıyorsanız kömür yardımına başvuruda bulunabilir ve ısınma ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Daha fazla bilgi alabilmek için ilgili kurumla iletişime geçmeniz gerekecektir.