TMO'dan müjde! Ayçiçek Yağı'na Olay İndirim geldi! PTT AVM'de Tekrar satışta! Kaç Liradan Satılıyor?

Ayçiçeği hasadının başlamasıyla birlikte fiyat indirimi beklenen ayçiçek yağı için Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ilk müjde geldi. Bir süredir satışı yapılmayan PTT AVM'de bu ay itibariyle tekrar satışları başlayan TMO marka ayçiçek yağlarının indirimli fiyatları görenleri şok etti.

TMO'dan müjde! Ayçiçek Yağı'na Olay İndirim geldi! PTT AVM'de Tekrar satışta! Kaç Liradan Satılıyor?

 

Toprak Mahsulleri Ofisi Başkanı Ahmet Güldal geçtiğimiz günlerde stok sıkıntısı ile ilgili açıklama yapmış ve hububat hasadının başladığına dair müjde vermişti.

Başkan Güldal'ın yaptığı açıklamaya göre; "TMO olarak kendi üreticimizden aldığımız ürünlerle stoklarımızı doldurmayı ve 2022-2023 tüketim döneminde yurt içi kaynaklarımızı kullanmayı hedefliyoruz. Hasadın bu yıl 2-3 hafta gecikmesine rağmen yağış rejiminin olumlu seyretmesinden verim ve kalite çok yüksek. Bereketli ve iyi gidiyor şükür. Haliyle Türkiye'de beklenen rekolte büyük oranda gerçekleşecek. Bu anlamda hububat özelinde verimli ve bereketli bir sene yaşıyoruz. Buradan tüm üreticilerimize kazançlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını diliyorum." demişti. Başkanın yaptığı açıklamanın ardından TMO ayçiçek yağları rafları indirim fiyat etiketleri ile buluştu. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından üretilen TMO marka ayçiçek yağları, son zamanlarda sık sık gelen fiyat artışlarına rağmen en uygun fiyatlı ayçiçek yağı olarak raflarda yerini alıyor. TMO'nun kendi ofislerinde ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan TMO marka yağlar, PTT AVM'de de satılıyordu fakat satışı durdurulmuştu. PTT AVM'de yağların satışının durdurulmasına vatandaşlardan büyük tepki gelmişti. Gelen tepkilere kayıtsız kalınmadı. Yakın bir tarihte yeniden PTT AVM'ye eklendi ve indirimli fiyatı ile satışa sunuldu. 

Kaç liradan satılıyor?

PTT AVM'de 5 litre TMO ayçiçek yağının 4 adeti 540 TL'den satışa sunuldu. Bu sayede 5 litre TMO ayçiçek yağı şok bir fiyat ile 108 TL'ye gelmiş oluyor.