Centilmen lakaplı ünlü tiyatrocu ve TV yıldızı Peter Bowles yaşamını yitirdi

Tüm dünyaya centilmen kişiliği nam salan ünlü İngiliz tiyatro oyuncusu ve TV yıldızı Peter Bowles savaştığı kansere yenik düştü. Sayısız film, olun ve TV projesinde yer alan ünlü isim ölümü ile sanat dünyasını yasa boğdu.

Centilmen lakaplı ünlü tiyatrocu ve TV yıldızı Peter Bowles yaşamını yitirdi

80'lerin çok sevilen BBC sitcom'unda varlıklı ev sahibi Richard DeVere'i canlandırdığı karaterle ünü tüm dünyaya yayılan Peter Bowles, Türkiye'de de gösterime giren birçok filmde rol alarak Türk halkının gönlünü fethetmişti.

85 yaşında yaşamını yitiren Peter Bowles, centilmen lakabı ile pararlel bir sanat kariyerine sahip örnek bir sanatçıydı. 

Menajeri Gavin Barker'ın To The Manor Born'un efsane ismi Peter Bowles'in ölümünü açıklaması ile sosyal medya önlülerin taziye mesajları ile doldu taştı.

Kariyerine 1956'da Old Vic Theatre'da başlayan Peter Bowles, Phoenix Theatre'daki The Exorcist'te 81 yaşında veda etti ve 45 tiyatro yapımında rol aldı.

Sürekli olarak sahnede ve ekranda çalışan Peter Bowles, kendisinin tasarladığı To The Manor Born, Only When I Laugh, The Bounder ve Lytton's Diary'de TV dünyasına imza attı. İngiliz centilmeni olarak Peter Bowles tüm dünyada milyonları bulan bir hayran kitlesine ulaştı.