Tofaş CEO'su: Fiyatları yüzde 50 ÖTV'de tutacağız

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, makyajlı Egea'nın tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen etkinlikte otomobil sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tofaş CEO'su: Fiyatları yüzde 50 ÖTV'de tutacağız

Geçen hafta canlı olarak görücüye çıkarılan makyajlı Egea'nın tanıtımı için İstanbul'da düzenlenen etkinlikte konuşan Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, otomobil pazarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eroldu, pazardaki gelişmelerin otomobili yatırım aracına dönüştürdüğüne dikkat çekti.

Pandemi sürecinde yüzde 50 ÖTV dilimine giren otomobillere yoğun talep oldu. Kendi araçlarını yüzde 50 ÖTV'de tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Eroldu, sözlerine şöyle devam etti: "Pandemi dönemindeki uygun faiz ortamı, otomobile olan talebi bir hayli hızlandırdı. Pandemiden dolayı bireysel seyahat etme isteği de gündeme geldi. Bu da otomobil talebini tetikleyen bir etken oldu. Temmuz ayından beri devam eden güçlü talebin, içinde bulunduğumuz aylarda da sürdüğünü görüyoruz. Görünen o ki 2020 hızlı bir tempoyla devam edecek."

'Makyaja 1,2 milyar dolar yatırım yaptık'

Makyajlı Egea'nın üzerindeki örtüyü kaldıran Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, markalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Eroldu, "Egea'da Cross versiyonu geliştirme fikri İtalya'da değil Türkiye'de doğdu. Bursa'da Aston Martin gibi lüks markaların sahip olduğu Ar-Ge merkezimiz var. Ar-Ge’miz sayesinde 1 sene sürecek prototip aşamasını 1 ay içerisinde gerçekleştirdik" bilgisini paylaştı. Cengiz Eroldu, makyaj operasyonu (facelift) ile birlikte Egea ailesine 1.2 milyar dolar yatırım yaptıklarını, makyaj operasyonu için ise yatırım tutarının 225 milyon doları bulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda yeni araçların üretimine başladıklarının bilgisini de veren Eroldu, "Egea Ailesi’nin ömrü bu yatırımla beraber 2024 sonuna kadar uzatıldı. Şu anda araçlar fabrikada bantlardan çıkıyorlar. Tırlar ihracat pazarlarına gitmeye başladı" dedi.