TOGG için batarya üretecek! Temeli 24 Nisan'da atılacak

Yerli TOGG'a batarya üretilecek Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 24 Nisan'da atılacak

TOGG için batarya üretecek! Temeli 24 Nisan'da atılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Togg Teknoloji Merkezi’ndeki tesisinde ocak ayında seri üretime başlayan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş, 24 Nisan Pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle, 2024 yılı sonunda tamamlandığında 20 Gigawatt/saatlik kapasiteye sahip olacak Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü inşaatının temelini atacak.

Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü’nün devreye girmesiyle Siro, 2026 yılı itibarıyla batarya hücresi de dahil olmak üzere entegre bir enerji depolama üreticisi haline gelecek.

TOGG için batarya üretecek! Temeli 24 Nisan'da atılacak - Resim : 1

ÜRETİM KAPASİTESİ YILLIK 20 GİGAWATT/SAATE ULAŞACAK

Gemlik’te, TOGG sahası yanında 607 bin metrekarelik Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu verildi.

İnşaat için imar planı onayları ve inşaat ruhsatı alındı. Hücre, modül ve paket üretimlerinin yapılacağı Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü için 24 Nisan’da temel atma töreni gerçekleştirilecek.