Togg kredisi geliyor! Bakan Nebati açıkladı!

Türkiye'nin otomobili TOGG yollara çıktı. İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a daha sonra da bakanlıklara teslim edildi. Sipariş sürecinden sonra vatandaş Togg kredisi verilip verilmeyeceğini merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarında çağrıda bulunmuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg kredisi ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Togg kredisi verilecek mi? İşte detaylar

Togg kredisi geliyor! Bakan Nebati açıkladı!

Yerli otomobil Togg kredisi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarına çağrıda bulunmuştu. Kredi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TRT'de katıldığı bir televizyon programında Togg kredisi ile ilgili konuştu.

TOGG KREDİSİ VERİLECEK Mİ? 

Bakan Nebati, TOGG için bankalarla paket oluşturduklarını belirterek "Togg bizim milli gururumuz. BDDK üzerinden bankalarımızla konuşarak bir paket oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra ilan edeceğiz." dedi.

Nebati, bakanlar içerisinde Togg'u ilk kullananlardan biri olduğunu belirterek, "Yola çıktığım zaman bir çok araç duruyor, vatandaşlar alkışlıyor, fotoğraf çekmeye çalışıyor. İnsanlar bu aracın Türkiye'de üretiliyor olmasından dolayı çok mutlu. Togg bizim milli gururumuz. BDDK üzerinden bankalarımızla konuşarak bir paket oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra ilan edeceğiz." dedi.