TOGG'un fiyatı belli oldu! Bakan Varank'tan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un fiyatına ilişkin açıklamasında "Piyasadaki C segment SUV araçları ile benzer olacak" ifadelerini kullandı.

TOGG'un fiyatı belli oldu! Bakan Varank'tan açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı bir televizyon programında TOGG'un fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada "Piyasadaki C segment SUV araçları ile benzer olacak" dedi.

Bakan Varank, "Nereye gidersek gidelim 'Sayın Bakanım TOGG almak istiyoruz, bizi listeye yazar mısınız?' diyor" diyerek resmi bir talep toplama tarihinin belli olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TOGG'un 2025 yılında yüzde 65 oranlarında yerliliği yakalayacağını ifade etti.

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim'de Gemlik'teki tesisin açılışını gerçekleştireceğini hatırlatarak, "İlk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Uzay Programı

Yaşı tutmadığı için programa başvurmadığını kaydeden Bakan Varank, "30 adaya kadar indik" bilgisini paylaştı. İki vatandaştan birinin asil birinin yedek olarak ABD'ye gönderileceğini belirten Varank, vatandaşlardan birinin uzaya gönderileceğini ve 10 gün kalarak bilimsel çalışmalar yapacağını söyledi.