Tokalaşma bahanesiyle yaklaştı ve..!

Şanlıurfa’da yeni aldığı emekli aylığını sayan yaşlı bir adamın yanına tokatlaşma bahanesiyle bir kişi geldi ve bütün parayı çaldı.

Olay, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşandı. Oğlunun marketinin önünde yeni aldığı emekli maaşını sayan 68 yaşındaki Hamza Canbekler'in yanına bir şahıs yaklaştı.

Şahıs, tokalaşma bahanesiyle yaklaştı ve yaşlı adamın elindeki yaklaşık bin lirayı alıp kaçtı. Olayın şokundan bir süre çıkamayan yaşlı adam kapkaççının peşinden gitti. Ancak şüpheli izini kaybettirdi.

Olay yerine polis ekipleri çağırıldı. Güvenlik kamerasını inceleyen polis ekipleri şahsın eşkalini tespit etti ve şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Hamza Canbekler’in oğlu İhsan Cankbekler ise "Babam emeklidir, emekli maaşını çekip, borçları dağıtmak için dükkânın yanında oturup aldığı paraları saydığı sırada, kameralara yansıyan bir genç önce ayakkabısının bağlarını bağladıktan sonra, babama tokalaşma bahanesiyle yaklaşıyor ve sonra babamın elindeki paraları alıp kaçıyor. Bizde polisleri çağırdık, emniyet kamera görüntülerinden eşkâlini tespit ettiği kapkaççıyı yakalamak için çalışma başlattı” sözlerini kullandı.