Tokat’ın Reşadiye’de yer alan yaklaşık 200 yıllık doğal Dipsiz Gölet, ekoturizme kazandırılmak üzere harekete geçildi. Yeşilin her tonunu barındıran ormanlarla çevrili gölet, fotoğraf tutkunları ve doğa severler için sakin bir mola alanı sunuyor.
FOTOĞRAF TUTKUNLARININ UĞRAK NOKTASI
Gündoğdu Köyü sınırları içinde yer alan gölet, doğal yapısını koruyan çevresi ve berrak su yüzeyiyle hem fotoğraf tutkunlarının hem de sakinlik arayan doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geldi.
TÜM DOĞA AKTİVİTELERİ AÇISINDAN İDEAL BİR ORTAM
Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında yoğun ilgi gören gölet, kamp, yürüyüş ve dinlenme aktiviteleri için de ideal bir ortam sağlıyor.
MİSAFİRLERİNE DOĞAYLA İÇ İÇE BİRÇOK AKTİVİTE İMKANI SUNUYOR
Bölgeye gelen ziyaretçiler oturma alanlarında sevdikleriyle birlikte manzaranın tadını çıkarırken, göletin çevresinde uzanan ormanlık alan ise kuş sesleri eşliğinde keyifli yürüyüşlere imkan tanıyor.
Mahalle sınırları içerisindeki Dipsiz Gölün doğal oluşum olduğunu söyleyen Gündoğdu Mahallesi muhtarı Kazım Demiryürek, "Bu göl en az 200 yıllık olduğunu düşünüyoruz. Dipsiz Göl diye geçiyor. Bu civardaki en eski göllerden de bir tanesidir. Tamamen doğal bir göldür. Reşadiye bölgesinden gelen kişiler piknik alanı olarak genellikle burayı tercih ediyorlar. Biz de bu talepten çok memnunuz. Eksiklerimiz var ama inceleme başlatıldı. Aşağıda yer alan şelale ve gölü ekoturizme kazandırmak için proje çizildi. Proje de kabul edildi. İhale aşamasına geçildi. Bittikten sonda güzel bir görünüm kazanacak. Karayolları tarafından Reşadiye-Karacaören yolu yapılıyor. O yoldan buraya 4 kilometrelik bozuk yol var. Bu yolun da yapılmasını istiyoruz" dedi.
Vatandaşlar ise çocuklarla birlikte gölete gelerek piknik yaptıkların belirterek temiz hava ve huzurlu bir ortam olduğunu söyledi.