Tokat'ta 24 asırdan bu yana aynı yerde duruyor. Yanından geçenler ilk olarak ona bakmadan yola devam etmiyor

Tokat'ta bulunan ve 24 asırlık olduğu belirtilen kaya mezarlar, yoldan geçen neredeyse herkes tarafından ziyaret ediliyor. Vatandaşlar mezar hakkında bilgi aldıkça daha da şaşırıyor.

Tokat'ta 24 asırdan bu yana aynı yerde duruyor. Yanından geçenler ilk olarak ona bakmadan yola devam etmiyor

Tokat-Niksar karayolu üzerinde milattan önce 3. yüzyılda yapıldığı düşünülen kaya mezar yoldan geçen neredeyse herkesin uğrak noktası oluyor. Komana Antik Kenti'ne ait olduğu söylenen mezar, 2 odalı olarak inşa edilmiş. Etrafı tel örgülerle kapalı olan kaya mezar, fotoğraf severlerin uğrak noktası oldu. Karayoluna yaklaşık 300 metre uzaklıkta bulunan mezara ulaşım ise kolaylıkla sağlanıyor. 

Tokat'ta 24 asırdan bu yana aynı yerde duruyor. Yanından geçenler ilk olarak ona bakmadan yola devam etmiyor - Resim : 1

“YOLCULUĞUMUZ SIRASINDA GÖRDÜK”

Mezarı yolculuk yaparken fark ettiklerini belirten Şükrü Alper Kaylar, "Yolculuğumuz sırasında gördük, kayada deliği görünce merak ettik. Antik bir dönemden kaldığını düşündük, görmek istedik. Buradaki tabelada bilgilendirme yapmışlar. Milattan önce 3. yüzyıldan kalma Komana Antik Kenti'ne ait olduğu yazıyordu. İçerisinde 2 oda varmış, 2 adet mezarı bulunuyormuş. Geldik fotoğraf çekindim. İçerisine giriş yok, dışardan bakabiliyoruz. Çevre düzenlemesi konusunda eksik kalmış biraz. Fotoğraflarımız da güzel çıktı. Yoldan geçerken fark ettik, yola 300 metre uzaklıkta" şeklinde konuştu.

Tokat'ta 24 asırdan bu yana aynı yerde duruyor. Yanından geçenler ilk olarak ona bakmadan yola devam etmiyor - Resim : 2