Tokat'ta manavdan aldığı mandalinaların arasındaki yeşil canlıyı yaprak sanmıştı. O canlı hakkında yeni gelişme

Tokat'ta manavdan aldığı mandalinaların arasında gördüğü yeşil canlıyı yaprak sanan adam bukalemun olduğunu anlayınca sevimli canlıyı evine götürerek sahiplendi.

Tokat'ta manavdan aldığı mandalinaların arasındaki yeşil canlıyı yaprak sanmıştı. O canlı hakkında yeni gelişme

Tokat'ta manava giden bir vatandaş mandalina tezgahının üzerinde gördüğü yeşil canlıyı ilk önce yaprak sanmış daha sonra ise  bukalemun olduğunu fark etmişti. Mandalinaların arasında göz göze geldiği minik canlıyı evine götüren vatandaş  bukalemunu kendisine arkadaş yaptı. Artık birlikte yaşayacaklar. 

İSMİ PATRON OLDU

Karşıyaka Mahallesi'ndeki manav tezgahından mandalina alan Helvacıoğlu, meyvelerin arasında küçük bir hayvan bulunduğunu gördü.Hayvanın bukalemun olduğunu belirleyen Helvacıoğlu, "Patron" adını verdiği hayvanı evine götürüp akvaryumda bakmaya başladı.

 

Tokat'ta manavdan aldığı mandalinaların arasındaki yeşil canlıyı yaprak sanmıştı. O canlı hakkında yeni gelişme - Resim : 1

ÜŞÜYÜP KIVRILDIĞINI GÖRÜNCE EVE GÖTÜRDÜ

Helvacıoğlu,  evin eksiklerini almak için manava gittiğini, alışverişi yaparken değişik bir canlı gördüğünü söyledi.Yaptığı araştırmada bu canlının bukalemun olduğunu tespit ettiklerini anlatan Helvacıoğlu, "Üşüdüğünü, kıvrıldığını görüp sıcak bir ortama girmesi için eve götürmemiz gerektiğini düşündük. Bunu bulalı 3 gün oldu. İlk gün sıkıntı yaşadık, sonra destek aldık. Hem veteriner hekimlerden hem bu işle ilgili kişilerden yem onayları aldık. Nasıl bir ortama bırakılması gerektiğini öğrendik. Şu an bir sıkıntısı yok ama ilerleyen zamanlarda nasıl olur, biz de bilmiyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan tezgahından bukalemun çıkan manav, mandalinaların bulunduğu kasaların üzerine, "Dikkat bukalemun çıkabilir" yazısı koydu.

 

Tokat'ta manavdan aldığı mandalinaların arasındaki yeşil canlıyı yaprak sanmıştı. O canlı hakkında yeni gelişme - Resim : 2