TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ iadesi ne zaman yatar? TOKİ Başvuru İade ekranı!

TOKİ Sosyal Konut projesinde kuralar çekiliyor. TOKİ kura çekilişleri sonucunda kurada adı çıkmayan vatandaşlar, “TOKİ Ev çıkmadı paramı nasıl alabilirim?” sorusunu sıklıkla araştırıyor. TOKİ’ye başvuru yapanlar yatırdıkları 500 TL başvuru ücretini nasıl ve nereden geri alabileceklerini sorguluyor. Peki, TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ iadesi ne zaman yatar? İşte TOKİ Başvuru İade ekranı!

TOKİ para iadesi nasıl alınır? TOKİ iadesi ne zaman yatar? TOKİ Başvuru İade ekranı!

TOKİ tarafından başlatılan Sosyal Konut Projesi için kura takvimi işliyor. Dev kampanya da kura çekilişleri İl il yapılırken, başvuru yapan ama başvurusu olumlu sonuçlanmayanlar ile kura çekilişlerinde hak sahibi olamayanlar yatırdıkları başvuru ücretini nasıl geri alabileceklerini araştırıyor.

HAK SAHİBİ OLAMAYANLARIN BAŞVURU ÜCRETLERİ GERİ VERİLECEK

TOKİ Sosyal konut projesinde konut ve arsa için vatandaşlardan başvuru bedeli ev için 500 TL, iş yeri için ise başvuru bedeli olarak 2000 TL alındı. Başvuru sürecinde, TOKİ’den yapılan açıklamada, kura sonucunda hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru ücretlerinin geri verileceği duyurulmuştu.

TOKİ PARA İADESİ NASIL ALINIR?

TOKİ listesine giremeyen ve hak sahibi olamayan vatandaşlar ücret iadelerini ödeme yaptığı banka ve ATM’lerinden geri alabilecek. Gelir, ikamet ve diğer şartları uymayan vatandaşların başvuruları iptal edildi ve başvurusu iptal edilenlerin 500 liralık ücretleri iade edilmeye başlandı. TOKİ kura çekimi tarihinden 2 gün sonra Ziraat Bankası şubesinden başvuruda bulunarak yatırmış oldukları ücreti geri alabilirler.