TOKİ'nin indirim kampanyası… Dikkat bugün sona eriyor: Kimler faydalanabilecek? Detayları Bakan Özhaseki duyurmuştu

TOKİ’nin bu yıl ikincisini duyurduğu indirim kampanyası yüzde 25 olarak belirlendi. Peki, TOKİ'nin indirim kampanyasında kimler faydalanabilecek?

TOKİ'nin indirim kampanyası… Dikkat bugün sona eriyor: Kimler faydalanabilecek? Detayları Bakan Özhaseki duyurmuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası başlatacaklarını duyurmuştu.

21 Eylül'de başlayan TOKİ'nin indirim kampanyası bugün (19 Ekim 2023) doluyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde ise söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

TOKİ’NİN İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Borcun tamamını kapatamayacak olan alıcılar ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.

BORÇLARINI KAPATMAK İSTEYENLER ARACI BANKADAN KONUT KREDİSİ KULLANABİLECEK

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması şartı da var