TOKİ’den Karabük’te yurt binası satışına yönelik açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Karabük’teki yurt binasının satılması ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, satış işlemi açık artırma usulü ile gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

TOKİ’den Karabük’te yurt binası satışına yönelik açıklama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Karabük’teki yurt binasının 6 yıldır boş beklediği ve ihale edilen yapının yarı fiyatına satışa çıkarıldığı iddialarına yönelik açıklama yaptı. TOKİ'den yapılan açıklamada, 6 yıldır boş olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı, yurt binasının bedelinin 32 milyon lira olarak belirlendiği, satış işleminin ise açık artırma usulü ile gerçekleştirileceği dile getirildi.

Yazılı yapılan açıklamada, “İdaremiz ve Karabük Belediyesi arasında imzalı protokoller kapsamında başlatılan Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki etap halinde bin 120 konut üretilmiş ve hak sahiplerine konutları teslim edilmiştir. 3’üncü etap kısmında ise hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri sürdürülmektedir. Proje alanı dahilinde 12/07/2016 tarihinde bin 4 kişilik yurt binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi, ildeki yurt ihtiyacının karşılanması amacıyla ihale edilmiştir. İhale bedeli 31 milyon 840 bin lira olan yurt binasının kesin kabulü 09/09/2020’de gerçekleşerek yapım işi tamamlanmıştır” dendi.

Açıklamanın devamında, “Yurt binası İdaremizce 09/09/2020 tarihinde tamamlanarak teslim alınmış olup, 6 yıldır boş olduğu yönündeki iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Bunun yanında yurt binası idaremizce 31 milyon 840 bin lira bedel ile ihale edilmiş olup, hazırlatılan değerleme raporunda yurt binasının bedeli 32 milyon lira olarak belirlenmiş, satış işlemi ise açık artırma usulü ile gerçekleştirilecektir.  Rekabet ortamının sağlanması ve açık artırmaya katılımın fazla olması amacıyla ulusal basın, yerel basın ve sosyal medya kanallarında etkin duyurular yapılmak suretiyle yurt binasının piyasaya arz edilerek, ildeki yurt ihtiyacının bir bölümünün karşılanması hedeflenmektedir. Gerekli katılım ve rekabet ortamının sağlanması durumunda ihale neticelendirilecektir” ifadeleri kullanıldı.