Toplu sözleşme görüşmelerinde kritik tarih! Hükümet ilk teklifini bugün sunacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisi bu haberi bekliyor

Türkiye'de yaşayan milyonlarca memur ve memur emeklisi toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında çıkacak sonucu bekliyor. 1 Ağustos'ta başlayan görüşmelerde hükümet tarafı bugün ilk teklifini masaya sunacak. İşte tüm detaylar...

Toplu sözleşme görüşmelerinde kritik tarih! Hükümet ilk teklifini bugün sunacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisi bu haberi bekliyor

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 3,7 milyon memur ve 2,7 milyon memur emeklisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlamıştı. Devam eden görüşmeler ay içerisinde sonuca ulaştırılacak. Görüşmeler için takvim netleşti. Hükümet tarafından ilk teklif bugün yapılacak.

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLAMA YAPTI

Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, "Müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik" ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakere aşamasına geçildi.

İLK TEKLİF BUGÜN GELECEK

Müzakerelerde önemli bir sürece girilirken, bu kapsamda hükümetin kamu görevlilerinin geneline ilişkin ilk zam teklifini bugün sözleşme masasında açıklaması bekleniyor.

TEKLİF İÇİN 3 ÖNEMLİ TARİH

Hükümetin yapacağı ilk teklif 14 Ağustos'ta. Bu teklifin memur sendika tarafından kabul edilmezse hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.

AY SONU HER ŞEY NETLEŞECEK

Tarafların tüm tekliflerde de anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.