‘Tosuncuk’un ağebeyinin ifadesi ortaya çıktı: Mehmet ulaşılmaz oldu!

Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın tutuklanan ağabeyi Fatih Aydın’ın ifadelerine TV100 muhabiri Hilal Yıldırım ulaştı. Aydın ifadesinde, şirkette müdürlük yetkisinin verildiğini itiraf etti.

Çiftlik Bank davasının bir numaralı sanığı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, geçen salı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Interpol-Europol Daire Başkanlığı polisleri eşliğinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinden İstanbul'a getirildi. 

Aydın, Uruguay'a kardeşinin kendisini davet ettiğini, ekibiyle anlaşamadığı için çalışamadığını, soruşturmalar başlayınca kardeşine "git teslim ol her şeyi anlat" dediğini açıkladı. 

"Ben bu işlerle uğraşamam"

2017 yılında nakliyeci olarak kardeşinin yanında işe girdiğini söyleyen Fatih Aydın belediyenin rutin teftişinde asma kat olarak kullanılan ofisin sökülmesini istediğini açıkladı.  Aydın, kardeşi Mehmet Aydın’a bu durumu anlattığını ancak Mehmet Aydın’ın ise, “Ben bu işlerle uğraşamam sana müdürlük verelim sen ilgilen” diyerek kendisinin müdür yapıldığını hem de Mehmet Aydın’ın vekaletini kendisine verdiğini itiraf etti.

“Uruguay’a beni Mehmet davet etti”

Kıbrıs'taki şirkete zorunlu olarak yüzde 20’yle hissedarı olduğunu söyleyen Aydın kardeşinin kendisine "Abi bu şirketten bir beklentin olmasın halı yıkama işini geliştirmek istersen destek olurum" dedi. Yani şirket kuruluşunda kâğıt üzerinde ortak oldum. Kardeşinin işlerini büyüttükçe iletişim kurmasının zorlaştığını anlatan Aydın, kardeşinin bir süre sonra Arjantin’de olduğunu öğrendiğini belirtti. Ve Uruguay’a gitme sürecini şöyle anlattı: “Mehmet ‘Türkiye’de tehditler aldığını, tehditler bitince geri döneceğim’ dedi. Bana ‘Eşini de al gel burada biraz tatil yaparız’ dedi. Kardeşimin daveti üzerine 2017 yılında Uruguay’a geçtim. Tehditlerden dolayı Serdal Dosdoğru, Düzgün Genç, Cudi Cumhur Yurdakul isimli kişilerinde bir evde orada yaşadıklarını öğrendim. Mehmet Çiftlik Bank’ın devamını Uruguay’da yapacağını söyledi. Bende onlarla çalışmak istediğimi söyledim. Ama kardeşim pek sıcak bakmadı. Ama onlarla işe başladım. Osman Naim Kaya ile aynı evde kalıyordum. Benim ihtiyaçlarımı Osman sağlıyordu. Ancak Osman beni işlere karıştırmıyor araç vermiyordu bu durumu kardeşime anlattım…”

Kardeşim iki lüks araç verdi

Fatih Aydın, Uruguay’da Osman Naim Kaya tarafından işlerden uzaklaştırılmak istediğini ifade etti. Mehmet Aydın’ın kendisine lüks marka iki araç verdiğini söyleyen Aydın, Osman Naim Kaya’nın kendisini çekememesi nedeniyle yaşadığı sorunlardan dolayı Arjantin’deki ekiple çalışmak istediğini anlattı.

“Uruguay’a çalışmak için gitmiştim”

Aydın ifadesinin devamında şunları anlattı: “Arjantin’deki ekip beni aralarında istemedi. Kardeşimin ısrarı üzerine Türkiye’ye dönmekten vazgeçtim Uruguay’da kaldım.  Şirketlerde çalışmak için gittim ama ekibiyle ters düştüm ve çalışamadım. Evlenerek fast foood, çim biçme gibi işlerde çalıştım. Arama kararı üzerine polisler beni aldılar ve Mehmet Aydın’ın sahte olarak düzenlediği Brezilya vatandaşı kimliğim üzerimde bulunca beni tutukladılar”.

“Mehmet işleri büyüttükçe ulaşılmaz oldu”

Fatih Aydın, şarküteri sisteminin ise tümünün Mehmet Aydın’a bağlı olmadığını her şarküterinin kendisine has gelirine ait olduğunu ifadesinde belirtti. Mehmet Aydın’ın işleri büyüyünce korumalar tuttuğunu, ofisine bile giremediğini ulaşılamaz olduğunu açıkladı. Şirketin karar mekanizması olan 4 kişinin ismini de savcılığa verdiğini aktardı. O isimler şöyle: Sinan Alper Ergün, Hakan Uysal, Selam Açıkyürek, Umeyr Karakoç.

Mehmet bana, “Osman beni dolandırdı” dedi

Fatih Aydın ifadesini şöyle devam ettirdi: “Bayilik sistemi hakkında bir bilgim yoktur. Kimlere neden verildi bilmiyorum, Ancak beni bile bile arayıp bayilik isteyenler oluyordu. Bitcoin cihazlar ile ilgili kardeşime soru sorduğumda bana “Evet bitcoin cihazlarımız vardı. Osman Naim Kaya Türkiye’de bulunan bu cihazları Paraugay’a getirecekti üretim yapıp işimize devam edecektik. Ama Osman beni dolandırdı”

Mehmet’e ‘Ben olmam ama sen git teslim ol’ dedim

“Hatta kayınpederi Hakan Uysal ve diğer çalışanlarının da kendisini dolandırdığını anlatıyordu. Benim artık çocuklarım vardı. Ama kardeşime, ‘Ben teslim olmam ama sen git teslim ol bütün olan biteni yetkili makamlara anlat gereği neyse yapılır davadan haklıysan zaten ortaya çıkacaktır’ dedim. Kardeşimin bana iki tane lüks araçtan hediye etmekten başka hiçbir şeyi olmadı” şeklinde sürdürdü.