Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı!

Geçtiğimiz yıllarda 'tosuncuk' olarak bilinen Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank, bir çok insanı mağdur ederek dolandırmıştı. Şimdi de 'Deterjanpazari.com' adlı site üzerinden yaklaşık 40 bin kişinin mağdur edildiği iddiaları gündeme geldi. Dolandırıldıklarını söyleyen vatandaşlar savcılığın yolunu tutarken Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş'ın ise ortadan kaybolduğu iddia edildi.

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı!

Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank dolandırıcılık sistemi geçtiğimiz yıllarda birçok vatandaşı mağdur etmişti. Şimdi ise Deterjanpazarı.com sitesinin banyo topu yaptırarak birçok vatandaşı mağdur ettiği iddia edildi. 

İnsanlara banyo topu yaparak paralarının 3 katını vaad eden ve yaklaşık 40 bin kişinin yüklü miktarda dolandırıldığı; Yeni Çiftlik Bank sistemi Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayboldu.

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 1

Para kazanmak isteyen Ankara ve çevresinde bulunan insanlara şirketin "Bu tozu bu fiyata alın, yoğurup banyo topu yapın. 95 gün kuruttuktan sonra bize 3 katı fiyatına satın" dediği ileri sürüldü. İlk önce 30 daha sonra 60 ve son olarak 95 gün bekletilen vatandaşlar da paralarının ödenmediğini söyleyerek Şikayetvar.com'a onlarca şikayet yaptı.

Şikayetlerin bazıları şöyle:

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 2

Bazı mağdurlar da banyo toplarını kuruttuktan sonra şirkete paralarını almak için götürdüklerini ve düzgün olmadığı gerekçesiyle ürünlerin bir kısmının alınmadığını belirtti.

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 3

Şirket birçok fenomene reklam veren deterjanpazari.com ayrıca oyuncu ve sunucu Onur Büyüktopçu, Berke Üzrek ve Melek Baykal'ın da sitesiyle çalıştığı görülüyor.

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 4

Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 5

Oyuncu Öykü Çelik de reklam filmlerinde oynadı ve birçok kanalda da reklamları yayınlandı. Şirket, 10.Dijital Dünya’nın Enleri ödül töreninde de "Yılın En İyi Temizlik Ar-Ge Ödülü'nü kazanmış.Yeni 'tosuncuk' vakası! 40 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Deterjan Pazarı kurucusu Süleyman Kocabaş kayıplara karıştı! - Resim : 6

Mağdurlar fabrika önünde eylem yapıyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde sabun üretimi için anlaştıkları fabrikadan hak edişlerini alamadığını öne süren bir grup eylem yaptı. Saray Mahallesi'nde toplanan gruptakiler, iddiaya göre, fabrikadan satın aldıkları ürünle sabun ürettiklerini ve belirtilen tarihte satış için fabrikaya getirdiklerini ancak herhangi bir yetkiliyle görüşemediklerini belirtti.

Fabrika yönetimiyle görüşmek isteyen gruptakiler, alacaklarının ödenmesi talebinde bulundu. Bir süre fabrika dışında bekleyen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri kolileri kapının önüne bıraktı. Fabrika yönetimi aleyhine slogan atan gruptakilerin bekleyişi sürüyor. Bu arada bölgeye sevk edilen çevik kuvvet ekipleri de çevrede önlem aldı.

Mağdur edildiğini savunan Burcu Gökkuş, yaklaşık bir yıldan bu yana malzemeleri fabrikadan aldıklarını daha sonra evde sabun haline getirip tekrar buraya sattıklarını ancak bir süredir paralarını alamadıklarını söyledi. Burçin Çobanbaş ise ürünü teslim ettiklerini ancak parasının bir kısmını alamadığını iddia etti. Umutcan Gökkuş da hasta babasının sabunları tek tek yaptığını ancak emeğinin karşılığını alamadığını belirterek, mağdur edildiklerini ifade etti.