Otomotiv devinden kötü haber! Üretim hedefini 300 bine düşürecek

Otomotiv endüstrisi, tüm dünyada “çip” kaynaklı krizle mücadele etmeye devam ediyor. Toyota, çip tedariki ve salgının olumsuz etkileri yüzünden 2021 mali yıl kapsamında küresel araç üretim hedefini 300 bin düşürecek işte ayrıntılar...

Otomotiv devinden kötü haber! Üretim hedefini 300 bine düşürecek

Dünya genelinde akıllı telefon ve tablet, 5G ağ ekipmanları ile oyun konsolları için artan çip talebi sonrası otomobil üreticilerinin tedarik sıkıntısı sürüyor. Buna göre Toyota, yarı iletken çip tedarik problemi ile Malezya ve Vietnam dahil Güneydoğu Asya ülkelerinde artan Kovid-19 vakalarının, üretim bantlarını olumsuz etkilediğini duyurdu.

Japon firmasının yaptığı açıklamaya göre Toyota, çip tedariki ve salgının olumsuz etkileri yüzünden 2021 mali yıl kapsamında küresel araç üretim hedefini 300 bin düşürecek. Üretici firma yeni projeksiyonla bu mali yılda küresel bazda yaklaşık 9 milyon araç üretimi hedefliyor. Bu hedef daha önce 9,3 milyon olarak açıklanmıştı.

 Bu kapsamda bu ay, daha önce açıklanan 540 bin yerine 470 bin, gelecek ay ise 880 bin yerine 550 bin araç imal edilecek.

Toyota’dan Volkswagen Grubu’na kadar pek çok üretici geçtiğimiz haftalarda üretimlerini geçici olarak durduracaklarını açıklamıştı. Hatta Toyota, 14 fabrikasında üretime ara vereceğini açıklamıştı.

Son olarak da Fiat, Peugeot, Citroen ve Opel’i bünyesinde bulunduran “Stellantis” bir açıklama yaparak, üç marka için tek çatı altında ticari araç üreten Sevel fabrikasında üretimin duracağını bildirdi. Bu kervana Daimler Grubu da katıldı.