Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Giresun'a eş zamanlı uyarı! Çiftçi başlı yaratık sizin orada ortaya çıktı. Görürseniz sakın dokunmayın

Türkiye'de çok nadir görülen çift başlı yılanın Trabzon'da görüldüğü öne sürüldü. Bu gelişmenin ardından Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Giresun'a eş zamanlı uyarı yapıldı. Vatandaşların yılanla karşılaşmaları durumunda hayvandan uzak durmaları tavsiye ediliyor.

Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Giresun'a eş zamanlı uyarı! Çiftçi başlı yaratık sizin orada ortaya çıktı. Görürseniz sakın dokunmayın

Dünyada birçok olumsuzluğ çağrıştırdığı öne sürülen hatta kıyamet alameti olarak bile görülen çift başlı yılan Türkiye'de Trabzon'da görüldü. Vatandaşlar tarafından fotoğrafı çekilen yılanın şimdiye kadar canlı başka bir görüntüsü ise kaydedilmedi. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Ufuk Bülbül, çift başlı yılan hakkında vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Giresun'a eş zamanlı uyarı! Çiftçi başlı yaratık sizin orada ortaya çıktı. Görürseniz sakın dokunmayın - Resim : 1

Trabzon'da ortaya çıkan yılanla ilgili bölgeye yakın olan Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Giresun'un da dikkat etmesi gerektiği ifade edildi. 

GÖRÜRSENİZ SAKIN DOKUNMAYIN 

Bu tür yılanın yakalanmaya çalışılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Bülbül, "Bize görüntüsü geldi. Yaşama alanı burası. Hayvanlar insandan uzakta kalmaya çalışıyor. Ama kendi avı olan hayvanları yemek için evlerin yanına yaklaşabiliyor. Tek başlı da çift başlı da olsa bu hayvanlar, insandan korkuyor. Ama doğal ortamlarına girdiğimiz için ister istemez insanlar karşılaşıyor. Bunları rahatsız etmemeye, yaklaşmamaya, tutmamaya çalışmalıyız. Savunma davranışı olarak ısırabilir. Zehirsiz de olsa acıtabilir, enfeksiyona neden olabilir. Bunlar yapılmadıkça korkacak bir durum yok. İnsanlarda nasıl akraba evliliklerinde genetik bozukluk oluyorsa; bu hayvanlarda da olabiliyor" dedi.