Trabzon, Rize, Samsun, Giresun, Artvin ve Zonguldak... 1 Eylül'den itibaren başlıyor. Tarih verildi, şimdi geri sayım zamanı

Karadeniz'in adeta bayramı olan av sezonu 1 Eylül'den itibaren başlıyor. Artık tarihler net. Trabzon, Rize, Samsun, Giresun, Artvin ve Zonguldak'ta hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Teknelerde son onarımlar yapılıyor.

Trabzon, Rize, Samsun, Giresun, Artvin ve Zonguldak... 1 Eylül'den itibaren başlıyor. Tarih verildi, şimdi geri sayım zamanı

Türkiye'de Karadeniz bölgesinin adeta bayramı olarak adlandırılan av sezonu 1 Eylül'den itibaren başlıyor. Çünkü bölgedeki çok sayıda insan geçimini denizlerden sağlıyor. Karadeniz'deki illerimiz Trabzon, Rize, Samsun, Giresun, Artvin ve Zonguldak'ta da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. 

Yeni av sezonuna 1 ay kala balıkçı teknelerinin bakımları sürdürüyor. Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yoroz Balıkçı Barınağı’nda tekneler yeni sezon için son rötuşlarını yapıyor.

Karadeniz’de şu sıralar hamsinin çok görüldüğünü palamudun ise henüz görüntü vermediğini belirten Bozoklar Balıkçılık tekne sahiplerinden Halil İbrahim Bozoklu, sezona 1 ay kala eksiklerini tamamlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Hamsinin geçen yıl Karadeniz’e geç geldiğini ifade eden Bozoklu, “Geçen yıl hamsi Karadeniz’e geç geldi. Göçünü geç yapmasıyla birlikte özellikle Trabzon bölgesi olarak konuşuyorum Mart-Nisan ayı sonu itibariyle hamsi kaldı, o hamsi de gitmedi buralarda kaldı. Şu an denizde hamsi görünüyor ilerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz Eylül 1’de göreceğiz.