Trabzon'da Altındere Vadisi beyaz gelinliğini giydi

Günlerdir tüm ülkeyi etkisi altına olan dondurucu soğuklar ve kar yağışı Trabzon'un Maçka ilçesini de etkisi altına aldı. Bölgede etkili olan kar yağışı sonrası masalsı güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakan Altındere Vadisi de beyaz gelinliğini giydi.

Trabzon'da Altındere Vadisi beyaz gelinliğini giydi

Ocak ayı ile beraber ülke genelinde etkili olan kara kış Tranzon'da da etkisini göstermeye devam ediyor. Günlerdir süren şiddetli kar yağışı sonrası beyaz örtü altına giren Altındere Vadisi ise güzelliği ile herkesi adeta kendisine hayran bırakıyor.

Doğal güzelliği ve eşsiz doğası ile film karelerini aratmayan görüntüler bembeyaz karlar ile birleşince ortaya kartpostalları aratmayacak görüntüler çıktı.

VADİDE KAR KALINLIĞI 30 SANTİMETREYE KADAR ULAŞTI

Kentte hava sıcaklığının düştüğü son birkaç günde yüksek kesimlerde aralıklarla devam eden kar, Altındere Vadisi'nde de etkili oldu.

 Alternatif tatil arayanlara zengin florasının yanı sıra dört mevsim karlı ve sisli dağları, serin suları ve bozulmamış doğasıyla ünlü vadide, kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

 

Trabzon'da Altındere Vadisi beyaz gelinliğini giydi - Resim : 1

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI

 Manzarasıyla görenleri etkileyen bölgede bulunan şelaleler de karla kaplandı.  

Öte yandan kar nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşanmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

 

Trabzon'da Altındere Vadisi beyaz gelinliğini giydi - Resim : 2