Trabzonspor forvetini buldu!

Crystal Palace'ın Norveçli golcüsü Alexander Sörloth ile 2+2 yıllık anlaşmaya vardığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildiren Trabzonspor aradığı forveti buldu. İşte Alexander Sörloth hakkında merak edilenler...

Trabzonspor forvetini buldu!

Norveç liginde adından söz ettirmesinin ardından önce Hollanda'nın yolunu tutan Alexander Sörloth, Groningen'da az forma şansı bulsa da fırsatları iyi değerlendirdi ve oynadığı maçlarda gol atmayı başardı. Ardından Premier Lig ekibi Crystal Palace'a transfer olan genç forvet sadece 4 maça çıktı ve Midtjylland'a kiralandı. Burada ise toplam 26 maçta görev aldı. 19 maçta ilk 11'de maça başlayan Sörloth 15 gol atarken bir de asist yaptı.

Ertesi sezon Gent'te kiralık olarak forma giyen genç yetenek geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Gent'te geçirdi. İkinci yarıyla birlikte forvet ihtiyacı nedeniyle Crystal Palace'a tekrar çağırılan oyuncu 4 kez ilk 11 oynadığı takımında sadece bir gol attı. Henüz 23 yaşında olan futbolcu fiziği ve hava toplarına olan hakimiyeti ile dikkat çekiyor.

Norveç milli takımı, Björn Johnsen ve Tarik Elyounoussi ikilisi ile sahaya çıkıyor. Sörloth bu ikilinin şimdilik gerisinde kalsa da önümüzdeki süreçte milli takımın pivot forveti olarak görev yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sörloth, Norveç'in son resmi maçında İsveç ile oynadığı ve 3-3 biten mücadelede 87. dakikada Johnsen'in yerine oyuna girmişti.

Trabzonspor'dan konuya ilişkin KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Profesyonel futbolcu Alexander Sörloth ile 2+2 yıllık anlaşma sağlanmıştır.
Anlaşmaya göre oyuncuya;
2019/20 futbol sezonu için 1.500.000. EUR garanti ücret,
2020/21 futbol sezonu için 1.500.000. EUR garanti ücret ödenecektir.
Futbolcunun transferi kapsamında menajerlik hizmet bedeli olarak, sözleşme garanti ücret tutarının yüzde 10'u ödenecektir."

Ali Ağaoğlu ve Alexander Sörloth
Trabzonspor Başkanı Ali Ağaoğlu ve Alexander Sörloth

Ağaoğlu: Sörloth örnek bir forvet

Başarılı futbolcu için düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Bugün yine genç bir futbolcumuzun transferini gerçekleştirdik. İhtiyacımız olan nokta pozisyonlara transferlere devam ediyoruz. Her transfer olduğu gibi bu transfer de biraz sıkıntılı oldu. Bu süreç içerisinde hem sporcunun kendisi, hem menajeri hem de Cyristal Palace kulübü son derece yardımcı oldular. Gece yarılarına kadar görüşmelerimiz oldu. Büyük bir sabır gösterdiler, biz de sabır gösterdik. Alexander’ın teknik kapasitesi ve teknik özellikleri üzerine yorum yapmak tabii ki benim haddim değil. İzleme komitesinin vermiş olduğu rapor ve teknik heyetin verdiği onay doğrultusunda gerçeklemiş bir transfer. Ancak şunu söyleyebilirim ki; dün Obi Mikel ile ilgili olarak söylemiş olduğum sözler Alexander için de geçerli. Biz sadece bir futbolcu, sadece bir forvet transfer etmiyoruz. Aynı zamanda çok iyi bir atlet transfer ediyoruz. Kendisi spor etik ve ahlakına son derece bağlı, örnek bir sporcu ve örnek bir forvet. Daha sonra öğrenmiş bulunuyoruz ki babası 1993 senesinde Bursaspor’da forvet olarak oynamış ve kız kardeşi de Bursa’da doğmuş. Bir şekilde bu topraklarda, 25 yıl önce yine sporcu olarak hizmet etmiş bir babanın oğlunu transfer etmiş bulunuyoruz. Alexander diğer oyuncularımız gibi forma satışına katıldı ve 500 adet forma aldı. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Takımımıza, camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Alexander Sörloth ise duygularını şu sözlerle anlattı:
“Böyle büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Hep yukarı seviyelere hep zirveye ve ofansif futbol oynamak isteyen bir kulübe geldiğimi biliyorum. Hem başkanımızdan hem de kulübümüzdeki herkesten çok olumlu mesajlar aldım. Takımımıza katılmayı ve takım arkadaşlarıma yardımcı olmayı ve hep birlikte maçlar kazanmayı dört gözle bekliyorum."