Trabzonspor’da Abdullah Avcı krizi! Taraftarlar isyan bayrağını açtı! İki teknik direktörden birinin takımın başına istedi

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Beşiktaş’a 3-2 kaybeden Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı topun ağzına geldi. Özellikle oynanan kötü futbol, taraftarları ve camiayı kızdırdı. Yönetim, Avcı’nın geleceği hakkında ikiye bölünürken taraftarlar iki teknik direktörden birinin takımın başına getirilmesini istedi.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı krizi! Taraftarlar isyan bayrağını açtı! İki teknik direktörden birinin takımın başına istedi

Trendyol Süper Lig’de sezonu 3.sırada tamamlayan Trabzonspor, kötü geçirdiği sezonu kupayla kapatma şansını kullanamadı. Bordo-mavili takım, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Beşiktaş ile karşı karşıya geldiği maçı 3-2 kaybetti. Kupa hedefine ulaşamayan bordo-mavililerde, oynanan futbol tartışılıyor.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı krizi! Taraftarlar isyan bayrağını açtı! İki teknik direktörden birinin takımın başına istedi - Resim : 1

AVCI CAMİAYI İKİYE BÖLDÜ

Karadeniz ekibinde fatura Avcı'ya kesilirken, camia ise tecrübeli teknik adam konusunda ikiye bölünmüş durumda. Başkan Ertuğrul Doğan, Abdullah Avcı'ya güvenini her fırsatta dile getirirken, oluşan tepkiler üzerine ise yönetim gelişmeleri yakından takip ediyor.

AVCI'NIN FUTBOLU ELEŞTİRİLDİ

Teknik Direktör Nenad Bjelica ile bu sezon ilk 8 haftada 12 puan toplayarak 7. sırada yer alan Karadeniz ekibi, Avcı ile 29 maçta 52 puan toplayarak sezonun bitimine 1 maç kala üçüncülüğü garantiledi. Deneyimli teknik adamın takımın başına geçmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’nin açık ara önde götürdüğü ligde, bitime son 1 hafta kala üçüncülük hedefine ulaştı. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı krizi! Taraftarlar isyan bayrağını açtı! İki teknik direktörden birinin takımın başına istedi - Resim : 2

Avcı'nın ikinci kez takımın başına geldiği dönemde ise bordo-mavili takım inişli-çıkışlı bir grafik sergiledi. Oyun olarak zaman zaman üstünlük kurarak sonuç üreten Karadeniz ekibi, zaman zaman ise oyun formasyonlarında üstünlük kuramayarak beklediği sonuçları alamadı. Trabzonspor'un oynadığı oyundan bu sezon genelinde memnun olmayan taraftarlar, kupaya da veda edilmesinin ardından Abdullah Avcı konusunda tartışmaya başladı.

TRABZONSPOR YÖNETİMİ GELİŞMELERİ İZLİYOR

Ziraat Türkiye Kupasını müzesine getirmeyi planlayan Trabzonspor yönetimi ise yaşanan hayal kırıklığı sonrası gelişmeleri yakınan takip ediyor. Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu, özellikle Abdullah Avcı konusunda ikiye bölünen camia sonrası gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.

TARAFTARLAR İKİ TEKNİK DİREKTÖRÜN İSMİNİ ÖNE ÇIKARDI

Bordo-mavili taraftarlar Beşiktaş mağlubiyeti sonrası sosyal medyada ‘hashtag’ açarak Şenol Güneş ve Fatih Tekke isimlerini gündeme getirdi. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Avcı’nın moralinin bozuk olduğu öğrenildi.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı krizi! Taraftarlar isyan bayrağını açtı! İki teknik direktörden birinin takımın başına istedi - Resim : 3

ABDULLAH AVCI’NIN TRABZONSPOR PERFORMANSI

10 Kasım 2020'de Trabzonspor'un başına geçen Abdullah Avcı, ilk sezonunda Ocak 2021'de Başakşehir'i 2-1 yenerek Süper Kupayı kazandı. Aynı sezonda ligi 4. sırada tamamladı. 2.03 puan ortalaması yakalayan Avcı, ertesi sezon ise şampiyon olarak tamamladığı 2021-2022 sezonunda 2.13 puan ortalaması tutturdu. 60 yaşındaki çalıştırıcı görevden ayrıldığı 2022-2023 sezonunda 1.65, bu sezon ise 29 maçta 1.79 puan ortalaması elde ederek ligi üçüncü sırada tamamlamayı garantiledi.