Trabzonspor’da teknik direktör adayları belli oldu! Dört isim var, biri favori!

Trabzonspor’un Orhan Ak’ın istifası sonrası takımın başına kimin geçeceği merak konusu oldu. Sergen Yalçın ve ilhan Palut ismi gündemde tutulurken Montella ve Çağdaş Atan isimlerinin gündemde olduğu yönetimin Sergen Yalçın ile görüşeceği öne sürüldü.

Trabzonspor’da teknik direktör adayları belli oldu! Dört isim var, biri favori!

Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın istifası sonrası takımına başına getirilen Orhan Ak, bordo mavili takımın Ziraat Türkiye Kupası’nda Ankaragücü’ne 3-1 yenildiği maçın ardından istifa etti.

Orhan Ak, yaptığı açıklamada, “Kalırken de açıkçası çok gönlüm sinerek kalmadım burada; üç haftada. Çünkü, Abdullah Hoca istifa ettiği zaman, Başkana da söyledim; 'Beraber geldik, beraber gideriz'. Burada 2 buçuk senedir bir aile olduğumuz için rica ettiler. Daha uzun süreli bir teklifte de bulundular. Ama buranın sürdürülebilir bir şey olmadığını, haftalık bakılması gerektiğini söyledim. Ama bana çok inandılar. İçlerinden biri olarak ben de oyunculara yardımcı olmak istedim. Çünkü kulübün yaşadığı maddi, dönemsel bir durumu vardı. Ben de elimden geldiği kadar, bu görevden kaçmak istemedim. Zor olacağını biliyorum. Trabzonspor’u aile gibi görmemiz, 2,5 senedir yaşadıklarımız. Trabzonspor 2,5 senede bize çok şey kazandırdı; burada kalmamı sağladı. Ama gelinen nokta, özellikle mental olarak takımda o sorunu çözemedik. Onun için bu saatten sonra içeriden benim bile kalmamın doğru olacağını düşünmediğim için hem takıma hem kulübe zarar vereceğini düşündüğüm için oyuncularımla vedalaştım” ifadelerini kullandı.

Ak’ın istifası sonrası bordo mavili yönetim hoca arayışına girdi.

GÜNDEMDEKİ İSİMLER

Fanatik’in haberine göre teknik direktör adayları arasında yer alan Sergen Yalçın ve ilhan Palut ismi gündemde tutulurken Montella ve Çağdaş Atan isimleri de sıkça konuşuluyor.

Trabzonspor’da teknik direktör adayları belli oldu! Dört isim var, biri favori! - Resim : 1

İKİ HOCANIN DURUMU ZOR

Montella’nın Adana Demirspor, Çağdaş Atan’ın ise Kayserispor’da görev başında olması nedeniyle bu isimlerin göreve gelme ihtimalleri düşük.

Trabzonspor’da teknik direktör adayları belli oldu! Dört isim var, biri favori! - Resim : 2

İBRE SERGEN YALÇIN

İlhan Palut için de araştırma yapan Trabzonspor’un kısa süre içinde Sergen Yalçın ile pazarlık masasına oturması bekleniyor.

Türk futbolunda Dört Büyükler’in formasını giyen iki isimden biri olan Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş ile şampiyonluk yaşamıştı.

Siyah-beyazlı takımdaki ikinci sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde gelen kötü sonuçların ardından görevinden ayrılan 50 yaşındaki teknik direktörün ismi bir süre önce A Milli Takım teknik direktörlüğü için de geçiyordu.