Transfer sezonunun ilk bombası patladı! Chelsea, Christopher Nkunku'yu resmen açıkladı

İngiliz ekibi Chelsea Almanya'nın Leipzig takımından Fransız forvet Christopher Nkunku'yu transfer ettiğini açıkladı. Maviler, 25 yaşındaki futbolcuyla 6 yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer sezonunun ilk bombası patladı! Chelsea, Christopher Nkunku'yu resmen açıkladı

Yaz transfer döneminin ilk önemli transferini İngiliz ekibi Chelsea yaptı. Maviler yaptığı açıklamayla, Almanya'nın Leipzig takımında forma giyen 25 yaşındaki Christopher Nkunku'yu kadrosuna kattı. İngiliz ekibinden yapılan açıklamada Fransız forvet ile 6 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.  

Transfer sezonunun ilk bombası patladı! Chelsea, Christopher Nkunku'yu resmen açıkladı - Resim : 1

"TRANSFERİM İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA SARF EDİLDİ"

Kulübün internet sitesine konuşan Nkunku, Chelsea'ye geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Benim transferim için büyük bir çaba sarf edildi. Yeni teknik direktörüm ve takım arkadaşlarımla tanışmayı ve Chelsea taraftarlarına sahada neler yapabileceğimi göstermeyi dört gözle bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Transfer sezonunun ilk bombası patladı! Chelsea, Christopher Nkunku'yu resmen açıkladı - Resim : 2

YILIN OYUNCUSU SEÇİLMİŞTİ

Kariyerine başladığı Paris Saint-Germain ile üç lig şampiyonluğu yaşayan Nkunku, Leipzig ile de üst üste iki kez Almanya Kupası kazandı. Fransız futbolcu, 2021-22 sezonunda Bundesliga'da yılın oyuncusu seçildi.

PERFORMANSI İLE GÖZ DOLDURDU

Transfermarkt’a göre değeri 80 milyon euro olarak gösterilen futbolcu geçen sezon çıktığı 36 maçta 23 gol attı, 9 asist yaptı.