Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki müsabakanın ilk yarısında topun kontrolünü elinde bulunduran sarı-kırmızılı ekip, kalabalık savunma yapan rakibi karşısında gol pozisyonu üretmekte zorlandı.
Gaziantep FK ise kendi yarı alanında bekleyerek hızlı ataklarla gol pozisyonu üretmeye çalıştı. İlk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.
BARIŞ ALPER’İN GOLÜYLE 1 PUAN GELDİ
Galatasaray, ikinci yarıda Mauro Icardi'nin girdiği pozisyonlarda golü bulamadı. Gaziantep temsilcisi, Mohamed Bayo'nun 73. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Galatasaray, Barış Alper Yılmaz'ın 84. dakikada kaydettiği golle beraberliği yakaladı.
Kalan dakikalarda iki takım da net pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-1 beraberlikle sona erdi.
GALATASARAY HAFTAYI LİDER KAPATTI
Galatasaray, bu sezon 4. kez berabere kaldı. Geride kalan bölümde 13 galibiyet, 1 de yenilgisi bulunan sarı-kırmızılı ekip, puanını 43'e çıkardı. "Cimbom" en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını maç fazlasıyla 4'e yükselterek haftayı lider kapatmayı garantiledi.
Gaziantep FK ise bu sezon 6. kez berabere kaldı. Altışar galibiyet ve yenilgisi olan kırmızı-siyahlı takım, 24 puana çıktı.
BARIŞ ALPER GOL SAYISINI 7’YE ÇIKARDI
Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz, resmi maçlarda 7. kez gol sevinci yaşadı.
Bu sezon Süper Lig'de 16, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6, Ziraat Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Kupa'da ikişer olmak üzere 26 müsabakada forma giyen Barış Alper, 7. kez ağları sarstı.
Ligde 5 gole ulaşan 25 yaşındaki futbolcunun Türkiye Kupası ve Süper Kupa'da birer golü bulunuyor.
TARAFTARLARDAN "YÖNETİM İSTİFA" TEPKİSİ
Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı kulübün yönetimini istifaya davet etti.
Mücadelede takımlarının 1-0 geri düşmesinin ardından tribünlerde kısa süreliğine "yönetim istifa" tezahüratı yükseldi. Müsabakanın bitiş düdüğünün ardından tepkilerini artıran taraftarlar, "Aciz yönetim istemiyoruz" ve "Transferler nerede?" diye bağırdı.
İLKAY GÜNDOĞAN ISLIKLANDI
Taraftarlar, oyundan çıkarken 35 yaşındaki orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan'a da tepki gösterdi. İlkay oyundan çıktığı anda ıslıklandı.
İÇ SAHADA 3.KEZ PUAN KAYBETTİ
Galatasaray, bu sezon Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde 10. Süper Lig müsabakasında üçüncü kez puan kaybetti.
Taraftarı önünde bu sezonki 10. lig maçına çıkan sarı-kırmızılılar, 7 galibiyet alırken 3. kez berabere kaldı.
Sahasında henüz mağlup olmayan Galatasaray, söz konusu karşılaşmalarda 23 kez fileleri havalandırırken kalesinde 9. golü gördü.
SON 11 MAÇIN 9’UNDA GOL YEDİ
Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki son 11 maçın 9'unda gol yedi.
Ligde sezonun ilk 7 maçında kalesinde sadece 2 gol gören Galatasaray, sonrasındaki süreçte skor olarak istediğini alsa da kalesini gole kapatmakta zorlandı.
Sarı-kırmızılı ekip, 8. haftadaki Beşiktaş derbisiyle başlayan süreçte çıktığı son 11 lig müsabakasının 9'unda en az 1 kez kalesinden meşin yuvarlağı çıkardı. Galatasaray, bu dönemde sadece sahasında oynadığı Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında kalesini gole kapatmayı başardı.
Galatasaray, söz konusu karşılaşmalarda 11 golü kalesinde gördü.
OKAN BURUK, GAZİANTEP FK'YE İLK KEZ PUAN KAYBETTİ
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı-kırmızılıların başında Gaziantep FK'ye karşı ilk kez puan kaybı yaşadı.
Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın başında olduğu süreçte Gaziantep FK'ye karşı 8. lig maçına çıktı. Biri hükmen 7 maçı da kazanan (biri hükmen) Okan Buruk, ilk kez puan kaybetti.
Buruk yönetimindeki Galatasaray, bu süreçte 18 kez rakip fileleri havalandırırken rakibinden 4 gol yedi.
ALİ SAMİ YEN’DE YENİLMEZLİK SERİSİ 28 MAÇA ÇIKTI
Galatasaray, iç sahada oynadığı son 28 Süper Lig maçında mağlubiyet yaşamadı.
Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada alan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 28 lig mücadelesinde 22 galibiyet aldı. Galatasaray, 6. kez berabere kaldı.
Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Okan Buruk, transfer çalışmaları hakkında, "Üzerimizde baskı oluyor, eleştiri alıyorsunuz. Saha içine odaklanamıyorsunuz. Beni, başkanımızı ve yönetim kurulumuzu yoran bir dönem. Bir an önce imzaların atılmasını en çok biz isteriz. Ancak en iyisini ararken süre geçiyor. Devre arası transferi çok zor. Kimse iyi oyuncusunu vermek istemiyor. Ben de iyi oyuncumu bırakmam. Çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede bitirmek istiyoruz. Taraftarımız söylemlerinde haklı. Bunu biliyoruz. Bir an önce transferi bitirip rahatlamak istiyoruz" dedi.
ABDULLAH KAVUKCU, İTALYA'DA TEMASLARDA BULUNDU
Şimdiye kadar transfer yapmayan Galatasaray’da Sportif A.Ş. Başkan Vekili Abdullah Kavukcu, İtalya’ya gitti ve görüşmeler gerçekleştirdi.
GALATASARAY'DAN NOA LANG HAMLESİ
Hücumda alternatif bir isim arayan Galatasaray, İtalya Serie A ekibi Napoli’de gözden çıkarılan Nao Lang’ı kadrosuna katmak için harekete geçme kararı aldı.
TEKLİF HAZIRLIĞI BAŞLADI
İtalyan basınında yer alan haberlere göre Galatasaray, Hollandalı hücum oyuncusu için teklif hazırlıklarına başladı.
27 MİLYON EURO BONSERVİS TALEBİ
Öte yandan Napoli'nin 26 yaşındaki yıldız için istediği bonservis bedeli belli oldu. İtalyan ekibi yıldız futbolcu için 27 milyon euro bonservis istiyor.
NAPOLI'NİN TRANSFERDEKİ DURUŞU
Galatasaray'ın önceki girişimleri hem oyuncu hem de kulüp tarafından reddedilmişti. Napoli'nin ayrıca kiralama tekliflerine kapalı olduğu bildiriliyor.