Transferde mutlu son! Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe, Dinamo Zagreb takımından transfer ettiği Hırvat kaleci Dominik Livakovic ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Transferde mutlu son! Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile sözleşme imzaladı!

Fenerbahçe’de beklenen kaleci transferi sonunda bitti. Sarı lacivertli takım dün yaptığı açıklamayla Dinamo Zagreb takımında forma giyen Livakovic'in transferi için kulübü ve futbolcuyla prensip anlaşmasına varıldığını duyurmuştu.

Dün İstanbul'a gelen yıldız futbolcu Fenerbahçe’nin dün Twente ile oynadığı ve 5-1 kazandığı maç öncesi taraftarları selamlamıştı. 

Transferde mutlu son! Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile sözleşme imzaladı! - Resim : 1

5 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

28 yaşındaki file bekçisi, bugün kulüp binasında düzenlenen imza töreniyle kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan 5 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Livakovic Fenerbahçe'de 40 numaralı formayı giyecek.

"ALTAY'IMIZI DÜNYA DEVİNE UĞURLADIK"

İmza töreninde hazır bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki, “Bugün milli gururlarımızdan Altay'ımızı dünya devine uğurladık. Aynı gün, Fenerbahçe'ye yakışan bir CV'ye sahip olan bir kaleciyi getirdik” dedi.

Transferde mutlu son! Fenerbahçe, Dominik Livakovic ile sözleşme imzaladı! - Resim : 2

BAKİ: " 'FENERBAHÇE'YE GELECEĞİM' ŞEKLİNDE SÖZ VERMİŞTİ, SÖZÜNÜ TUTTU"

Baki, "Livakovic üzerinde uzun süredir çalıştığımız bir transferdi. Kolay olmadı. Livakovic bundan birkaç hafta önce, 'kulüpten çıkabildiğim takdirde Fenerbahçe'ye geleceğim' şeklinde bize söz vermişti. Sözünü tuttu” ifadelerini kullandı.

LIVAKOVIC: VOLKAN DEMİREL'İN DERBİ MAÇLARININ ÖZETLERİNİ İZLEDİM

Dominik Livakovic imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, "Volkan Demirel'in derbi maçlarının özetlerini izledim. Fenerbahçe'ye gelmemde beni ikna eden şey bu oldu. Büyük maçları seviyorum. Baskı altında performansımı artırıyor" dedi. 

LIVAKOVIC'İN KARİYERİ

Kariyerine ülkesinin NK Zagreb takımında başlayan Hırvat file bekçisi, 2015'te Dinamo Zagreb'e imza attı. Dinamo Zagreb kariyerinde 290 maça çıkan 28 yaşındaki kaleci, takımıyla 6 lig ve 2 Hırvatistan Kupası zaferi yaşadı.

Livakovic, 45 kez forma giydiği Hırvatistan Milli Takımı'nda 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ikincilik, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ise üçüncülük elde etti.

Transfermarkt’a göre değeri 12 milyon euro olarak gösterilen Livakovic, Dinamo Zagreb formasıyla çıktığı 290 maçta 233 gol yedi, 135 maçta kalesini gole kapattı.