Trendyol 1.Lig’den çekildiler! Yeni Malatyaspor’un lige dönüş tarihi resmen açıklandı

Asrın felaketinden etkilenen illerden biri olan Malatya ekibi Yeni Malatyaspor, Trendyol 1.Lig’den çekildi. Söz konusu karara ilişkin olarak kulüpten yapılan açıklamada sarı kırmızılı takımın lige dönüş tarihine de yer verilerek, "Kulübümüz 2024-2025 sezonunda mücadele etmek için hazırlanacaktır. Bu zaman zarfında hem mali olarak hem de kadro olarak güçleneceğiz" denildi.

Trendyol 1.Lig’den çekildiler! Yeni Malatyaspor’un lige dönüş tarihi resmen açıklandı

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin en çok hasar bıraktığı illerden biri de Malatya olmuştu. Geçen sezon ligden çekilen Yeni Malatyaspor, 2023-2024 sezonunda da ligden çekilmek için başvuruda bulundu. Sarı kırmızılı takımın başvurusu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul edildi.

GEÇTİĞİMİZ SEZONKİ HAKLARI SAKLI KALACAK ŞEKİLDE LİGDEN ÇEKİLDİLER

Söz konusu kararın ardından Yeni Malatyaspor Kulübü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde Malatya’nın da aralarında bulunduğu 11 şehrin büyük yaralar aldığı belirtilerek, “2022-2023 sezonun ikinci yarısında Türkiye Futbol Federasyonu’na yapmış olduğumuz başvuru hızlı bir şekilde değerlendirilmiş ve geçtiğimiz sezon ligden haklarımız saklı kalacak şekilde çekilmiştik. Bazı futbolcularımızı farklı kulüplere kiralık olarak göndermek zorunda kalmıştık” denildi.

Trendyol 1.Lig’den çekildiler! Yeni Malatyaspor’un lige dönüş tarihi resmen açıklandı - Resim : 1

“TRANSFER TAHTAMIZI AÇACAĞIZ VE YENİDEN ŞANLI YENİ MALATAYSPOR’UMUZU SÜPER LİG’E VE AVRUPA’YA TAŞIYACAĞIZ”

Açıklamanın devamında 2023-2024 sezonunda da tesislerin halen kullanılamaz halde olması, transfer tahtasının kapalı olması ve mevcut futbolcuların şehirle alakalı kaygılarından dolayı yine hakların saklı kalacak şekilde ligden çekilme taleplerinin TFF tarafından kabul edildiğinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Kulübümüz 2024-2025 sezonunda mücadele etmek için hazırlanacaktır. Bu zaman zarfında hem mali olarak hem de kadro olarak güçleneceğiz. Transfer tahtamızı açacağız ve yeniden şanlı Yeni Malatayspor’umuzu Süper Lig’e ve Avrupa’ya taşıyacağız. Kulübümüzün ligden çekilme sürecinde bizlere sonsuz destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak Bakanımıza, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanımız Mehmet Büyükekşi’ye ve yönetimine, Malatya Valimiz Hulusi Şahin’e ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirmiş başta Ahmet Eyüp Türkaslan’ımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz.”