Trendyol Süper Lig’de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak

Trendyol Süper Lig’in 22.haftası Karadeniz derbisine sahne olacak. Çaykur Rizespor yarın sahasında Trabzonspor’u ağırlayacak. İki takım ligde 44.kez birbirlerine rakip olacak.

Trendyol Süper Lig’de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak

Trendyol Süper Lig’in 22.hafta müsabakasında yarın Trabzonspor ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Karadeniz derbisi Rizespor’un maçlarını oynadığı Çaykur Didi Stadı'nda saat 20.00'da başlayacak. Mücadeleyi, hakem Ümit Öztürk yönetecek.

Ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan mücadeleyi Çaykur Rizespor 3-2 kazanmıştı.

Trendyol Süper Lig’de Karadeniz derbisi: Çaykur Rizespor ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak - Resim : 1

ÇAYKUR RİZESPOR’UN LİGDEKİ SON DURUMU

Ligde son hafta deplasmanda Corendon Alanyaspor'a 2-1 yenilen Rize temsilcisi, 32 puan ile ligde 5. sırada bulunuyor.

Çaykur Rizespor'da ülkesinin milli takımından sakat dönen Alikulov ile sakatlığı bulunan Laine, kadroda yer alamayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nda sakatlanan Olawoyin'in ise sakatlığının devam ettiği, Teknik Direktör İlhan Palut'un sağlık kurulunun raporuna göre maç saatinde karar vereceği öğrenildi.

TRABZONSPOR’UN SÜPER LİG’DEKİ SON DURUMU

Süper Lig'de 37 puanla 3. sırada yer alan Karadeniz ekibi en yakın takipçisi Beşiktaş ile arasında puan farkını açmayı planlıyor. Bu sezon Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Trabzonspor, Rizespor karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak 3. sıradaki yerine korumak istiyor.

Trabzonspor'da, Afrika Uluslar Kupası'nda yer alan Trezeguet, Pepe ve Onuachu'nun yarı sıra yönetim kararıyla kadro dışı bırakılan Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok kadroda yer almayacak. Sakatlıkları süren Denswil ve Orsic'in de tedavileri devam ediyor.

TRABZONSPOR İLE ÇAYKUR RİZESPOR 44.KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Çaykur Rizespor ile Trabzonspor bugüne kadar 43 kez karşılaştı. Geride kalan maçlarda bordo-mavililerin galibiyetlerde 27-7 üstünlüğü bulunuyor. 9 karşılaşma ise berabere sona erdi. Bu maçlarda Trabzonspor'un attığı 89 gole, Rizespor ise 39 golle karşılık verdi.