TRT Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Bilgin kimdir? Oğuzhan Bilgin nereli, kaç yaşında?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'nun yönetim yapısında değişikliğe gidildi. Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin TRT Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Peki, Oğuzhan Bilgin kimdir?

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Bilgin kimdir? Oğuzhan Bilgin nereli, kaç yaşında?

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu'na (TRT) yönelik atamalar gerçekleştirildi. TRT Yönettim Kurulu Üyesi olan 9 isim arasında Oğuzhan Bilgin de var. Peki, TRT Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Yılmaz kimdir? 

TRT Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Bilgin kimdir? Oğuzhan Bilgin nereli, kaç yaşında? - Resim : 1

DOÇ. DR. OĞUZHAN BİLGİN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin Akademisyen, siyaset bilimci-sosyologdur. 2002 Yılında Ankara Atatürk (Anadolu) Lisesinden mezun olan Oğuzhan Bilgin 2007 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. 2010 Yılında aynı üniversitenin Sosyal Politika Yüksek lisansı derecesini "Türkiye'de İşçi Sınıfı Kimliğinin Oluşum Sorunları ve Sendikaların Rolü" başlıklı tezle aldı.

Oğuzhan Bilgin, doktorasını ise 2015 yılında İngiltere'de University of York'ta Siyaset Bilimi Bölümünde "Türkiye'de İslami Girişimciliğin Yükselişi ve Bunun Türk Modernleşmesindeki Rolü" başlıklı teziyle tamamladı. Halen Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapan Oğuzhan Bilgin Türk Muhafazakarlığı, Türk Milliyetçiliği, Toplumsal Sınıflar, Kültür Sosyolojisi, Modernleşme, Türk Siyasal Hayatı, Türk Dış Politkası gibi konularda çalışmaktadır.

Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Akşam Tv'de Ezgi Aşık'ın editörlüğünde Sosyal İşler Konulu program yapmaktadır.