"TRT'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon avro teklif verdiği" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, TRT’nin Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro teklif verdiği iddiasını yalanladı. Açıklamada, “Söz konusu yayın hakları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yayın hakları maliyeti, TRT’nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabilecek düzeydedir” denildi.

"TRT'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon avro teklif verdiği" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

TRT, futbolseverlere müjdeli bir haber vererek, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nin yayın haklarını satın aldı. TRT'den yapılan açıklamada, Türk takımlarının maçlarının şifresiz olarak TRT 1 ve TRT Spor'da izleyicilerle buluşacağı belirtildi. Daha fazla sayıda maçın ise TRT’nin yeni dijital platformu "tabii" üzerinden izlenebileceği bildirildi.

"TRT'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon avro teklif verdiği" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama - Resim : 1

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT'nin tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarının tek yayıcısı olma hakkını elde ettiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"TRT, deneyimli ekipleriyle, teknolojinin son imkanlarını kullanarak futbolseverlere unutulmaz bir yayın deneyimi sunacak. Usta yorumcuların katılımıyla gerçekleşecek maç öncesi ve maç sonrası yayınlar, TRT'nin farkını bir kez daha ortaya koyacak, izleyicilere maçlar hakkında detaylı analizler ve keyifli sohbetler sunacak. TRT'nin futbolseverlere sunduğu zengin içeriklerle dolu yayınlar, Türk futbolseverlerin heyecanını daha da artıracak."

YAYIN HAKLARI İÇİN 100 MİLYON EURO VERİLDİĞİ İDDİASI

Yapılan açıklamalar sonrası "TRT'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon avro teklif verdiği" iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiayı yalandı.

"TRT'nin, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 milyon avro teklif verdiği" iddiasına İletişim Başkanlığı'ndan açıklama - Resim : 2

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada yayın hakları maliyetinin TRT’nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabileceği belirtildi.

Merkezin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘TRT, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için 100 Milyon Euro teklif vermiş. Bunun yarısı zarar yazar’ iddiası doğru değildir.

TRT, 2024-27 yılları arasında 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi yayın haklarını almıştır.

Söz konusu yayın hakları için sosyal medya hesaplarında paylaşılan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Yayın hakları maliyeti, TRT’nin reklam ve üyelik gelirleri gibi ticari girişimleri ile rahatlıkla karşılanabilecek düzeydedir.

TRT, Türk futboluna desteğinin bir göstergesi olarak, Türk takımı maçlarını TRT 1 ve TRT Spor kanallarından şifresiz olarak halkımızın hizmetine sunacaktır.”