Trump’tan İsrail’deki erken seçimlere ilk tepki

ABD Başkanı Trump İsrail’in erken seçim kararı için olanların çok kötü olduğunu ve buna ihtiyacın olmadığı açıklamasında bulundu.

Trump’tan İsrail’deki erken seçimlere ilk tepki

Beyaz Saray’ın bahçesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trump, İsrail’de erken seçim gündemine de değindi. Trump burada yaptığı açıklamada, “İsrail artık yeniden seçim moduna girdi. Bu üzücü bir durum” Netanyahu değerli biri fakat buna hiç gerek yoktu, orada yeterince sorunlar var zaten” dedi.

İsrail’deki seçimler

İsrail’de 9 Nisan’da yapılan seçimler sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu kendisine tanınan sürede koalisyon hükümetini kuramadı. Meclisin feshedilerek erken seçim kararı alındığı açıklanmıştı.

Rusya soruşturması

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada sona eren Rusya soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Trump konuyla ilgili olarak; “Aslında hiçbir şey değişmedi, zaten ne bir gizli iş birliği ne de adaleti engelleme vardı. Bu sadece Demokratların köpürttüğü bir şeydi" dedi.

“Erdoğan’a teşekkür ediyorum, kendisi harika biri”

Dün Serkan Gölge’nin serbest bırakılması konusunda Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’a teşekkür eden Trump, şu ifadeleri kullandı, “Türkiye o mahkumu serbest bıraktı. Kısa süre önce kendisini ev hapsine aldılar, çok yakında da ABD'ye dönmek üzere serbest bırakılacak. Bu güzel bir haber. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum, kendisi harika biri”

“Anlaşmamız vardı ancak bozdular”

Trump ABD ile Çin arasındaki ticari anlaşmalarla iligli olarak, "Çin'le anlaşma yapmak isteriz. Onlarla bir anlaşmamız vardı ancak anlaşmayı bozdular. (ABD'nin koyduğu yeni) Gümrük vergileri Çin'de ciddi etki yarattı, insanlar başka ülkelere gitmeye başladılar. Bu konuda iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Şu anda Çin gerçekten de anlaşmak istiyor çünkü birçok firma gümrük vergisi dolayısıyla bu ülkeyi terk etmeye başladı" açıklamasında bulundu.