Trump’tan Venezuela için sert hamle! Gözünü kararttı: Tüm hava sahasını kapatın!

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela üzerindeki baskıyı artırarak tüm havayolu şirketlerine ve pilotlara “Venezuela hava sahasının tamamen kapatılması” çağrısı yaptı. Uyuşturucu ve insan kaçakçılığına karşı kara yolundan operasyonların da “çok yakında başlayacağını” söyledi.

Trump’tan Venezuela için sert hamle! Gözünü kararttı: Tüm hava sahasını kapatın!

Venezuela üzerindeki baskıyı artıran ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social'da yeni bir paylaşımda bulundu ve tüm havayolu şirketlerine, pilotlara, uyuşturucu satıcılarına ve insan kaçakçılarına seslendi.

Yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Tüm Havayolları, Pilotlar, Uyuşturucu Satıcıları ve İnsan Kaçakçılarına, lütfen VENEZUELA'NIN ÜZERİNDEKİ VE ÇEVRESİNDEKİ HAVA SAHASI'NIN TAMAMEN KAPATILMASINI rica ederiz. Bu konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz!"

Trump’tan Venezuela için sert hamle! Gözünü kararttı: Tüm hava sahasını kapatın! - Resim : 1

"POTANSİYEL TEHLİKELİ DURUM"

Geçtiğimiz hafta ABD'de "potansiyel olarak tehlikeli durum" yaşanabileceği gerekçesiyle büyük havayolu şirketleri uyarıldı.

Venezuela ise ABD Federal Havacılık İdaresi tarafından yapılan bu uyarıdan sonra, ülkeye uçuşlarını durduran havayolu şirketlerinin işletme haklarını iptal etti.

Yayınlanan uçak trafiği haritasına göre; Venezuela hava sahasında gerçekleşen uçuşların azlığı dikkat çekti.

"YAKINDA BAŞLAYACAK" TALİMATI VERDİ

Trump'ın ordu üyeleriyle gerçekleştirdiği telekonferansta kara yoluyla operasyonlara başlayacağını söylediği aktarıldı.

Trump, askerlere "Son haftalarda, sayıları çok olan Venezuelalı uyuşturucu kaçakçılarını caydırmak için çalışıyoruz. Tabii, artık deniz yoluyla gelen çok fazla kişi yok. Muhtemelen fark etmişsinizdir, insanlar deniz yoluyla teslimat yapmak istemiyorlar. Biz, kara yoluyla da onları durdurmaya başlayacağız. Kara yoluyla (teslimat) daha kolay ama bu (operasyon-saldırı) çok yakında başlayacak." dedi.