TSK’ya benzersiz teknoloji! İnsansız deniz araçlarının aklı ilk sınavı geçti

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız deniz araçları yakın zamanda TSK envanterine katılacak. Donanmanın su üstü platformlarında da kullanılan ADVENT Savaş Yönetim Sisteminin insansız araçlarda kullanılacak versiyonu ADVENT ROTA ve ADVENT KALYON Görev Sistemi'nin Faz-1 fabrika kabulü yapıldı. Söz konusu sistemler SANCAR Silahlı İnsansız Suüstü Aracı ile görev yapacak

TSK’ya benzersiz teknoloji! İnsansız deniz araçlarının aklı ilk sınavı geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından tedarik edilecek ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulacak SANCAR Silahlı İnsansız Suüstü Aracı (SİDA), HAVELSAN-Yonca Onuk Tersanesi işbirliğinde geliştiriliyor.

Önemli kabiliyetleri beraberinde getirecek SİDA; üs koruma, arama-kurtarma, istihbarat, keşif, gözetleme, devriye, su üstü harbi, mayına karşı tedbir gibi kritik görevlerde aktif rol üstlenecek.

İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARININ "AKLI" İLK SINAVI GEÇTİ

Tüm bu görevleri insansız olarak yerine getirebilmesi için SANCAR'ın sahip olduğu ve onu benzerlerinden ayrıştıran "görev aklı" ADVENT ROTA'nın Faz-1 safhası "fabrika kabul testleri" SSB ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin de katılımıyla başarıyla tamamlandı.