Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, savcılık ifadesinin ardından 'terör propagandası yapmak' suçundan tutuklanması talebiyle 3'üncü Sullh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme heyeti, Fincancı'nın tutuklanmasına hükmetti. Fincancı, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. 

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı dün gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" iddialarıyla açtığı soruşturma çerçevesinde dün İstanbul’da gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı ve Adli Tıp Uzmanı Şebnem Korur Fincancı tutuklama talebiyle Sulh Ceza’ya sevk edilmişti.  

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "terör örgütü propagandası" suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Fincancı, Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. 

Evinde kalaşnikof mermisi çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Korur'un evinde arama yapıldı. Yapılan aramada, Korur'un kütüphanesinde örgütsel bir kitap ile tabanca ve kalaşnikof mermileri ele geçirildi. 

İfadesi ortaya çıktı: Kanalın PKK silahlı terör örgütüyle bir irtibatı olup olmadığını bilmiyordum

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevi'ne gönderildi. İfadesinde söz konusu yayın organının PKK silahlı örgütüyle bir irtibatı olup olmadığını bilmediğini söyleyen Fincancı, "Söz konusu haber kanalının PKK silahlı terör örgütüyle bir irtibatı olup olmadığını hekim olarak bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da. Almanya'da Roza Lüksemburg Vakfı'nın 'Cezaevi ve İnsan Hakları' konulu bir konferansında nerenin vatandaşı olduğunu bilmediğim, o ortamda tanıştığım bir meslektaşım içinde bulunduğum hekim arkadaşlarıma bir video gösterdi. Bizler bu videoyu izleyip karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunduk. Benim yayın organında canlı yayında yaptığım bağlantı öncesinde video hakkında böyle bilgi sahibi oldum. Bana sormuş olduğunuz incelenen görüntüler kapsamındaki kimyasal, toksik ve zehirli gazlarla ilgili yorum bir ön değerlendirmedir. Hekimler arasında yapmış olduğumuz video değerlendirmesi ile 19 Ekim tarihinde canlı bağlantıya çağrılmam arasında bir irtibat yoktur" ifadelerini kullandı.

"Sadece spikerin yüzünü görüyordum"

"Ekranda görünen kulaklık ile yapmış olduğum bağlantıda ben karşıda sadece spikerin yüzünü görmekteydim" ifadelerini kullanan Fincancı, şöyle devam etti:

"Benim haricen bir cep telefonuyla bir görüşmem olmadı. Doğrudan Skype üzerinden bağlandım. Kapatmam suretiyle bağlantım sonlandı. Kalmış olduğum otelin odasında otelin interneti ile bu bağlantıyı sağladım. Benim bundan önce adı geçen yayın organıyla kimyasal silah kullanımına ilişkin canlı bağlantım olmamıştır."

"Canlı bağlantı için arayan kişiyi tanımıyordum"

Arayan kişiyi tanımadığını söyleyen Fincancı, "Canlı bağlantı için arayan kişiyi tanımıyordum. Yine söz konusu yayın kuruluşunun PKK silahlı terör örgütünün irtibatlı ve geçmiş haberlerini, yayınlarını bilmiyorum. Çünkü ben hiç haber izlemeyen, hatta kendi bağlantı yaptığım programları da sonrasında izlemeyen bir insanım" dedi.

Fincancı, suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, "Tüm bu süreç benim için çok yorucuydu. Bu çerçevede üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum" dedi.