TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Menfur terör saldırıları kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törende terörle mücadeleye ilişkin net mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menfur terör saldırılarının kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağını bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Menfur terör saldırıları kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Eğitimden sağlığa her alanda elde ettiğini belirten Erdoğan, "Menfur terör saldırılarının kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağını bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı. Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 12 şehidimiz olduğu hain saldırının ardından Erdoğan, 36 saatte 54 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Erdoğan, sözlerinin devamında "Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. İyi olanı, başarılı olanı ülkemizin önünde yeni yollar açanı ödüllendirmek, insanlığın ortak ilim hazinesine katkı yapanı takdir etmek görevimizdir.

Başarılar desteklendikçe büyür, sahip çıkıldıkça gelişir, toplum tarafından kıymeti bilindikçe serpilir. Taltif ve takdir edilen her başarı yeni çalışmaların ilham veren yeni hikayelerin önünü açar.

Takdim edeceğimiz TÜBA ve TÜBİTAK ödülleri ile işte bunu yapmanın gayretindeyiz. İlmi çalışmaları ve çığır açıcı eserleri ile bilim dünyasına değerli katkılar sunan ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Menfur terör saldırıları kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacak - Resim : 1

TÜBA AKADEMİ ÖDÜLLÜ BİLİM İNSANI SAYIMIZ 28’E YÜKSELİYOR

Bu sene 77 bilim insanımız TÜBA ve TÜBİTAK ödüllerine layık görüldü. Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerini bu yıl sağlık ve yaşam bilimleri ile fen ve mühendislik bilimleri kategorisinde 3 bilim insanımıza veriyoruz. Bu 3 ödülle TÜBA Akademi ödüllü bilim insanı sayımız 28'e yükseliyor.

Üstün başarılı genç araştırmacılara verilen TÜBA GEBİP ödüllerini ise 24 farklı üniversiteden 34 genç bilim insanımıza takdim edeceğiz. Böylece TÜBA GEBİP ödülü kazanan bilim insanı sayımız 644'e ulaşıyor. Bilimsel telif eseri ödüllerinde 13 Türkçe bilimsel telif eserimiz ödül almaya hak kazandı.

ÖDÜL ALAN ESER SAYISI 239'A ÇIKACAK

Bu kategoride vereceğimiz 3 özel ödül ile merhum Halil İnancık, Kemal Karpat ve Mehmet Genç hocalarımızın hatıralarını da yaşatıyoruz. Bu ödüllerle birlikte ödül alan eser sayısı 239'a çıkacak. 100. Yıl TÜBİTAK ödülleri kapsamında ise 21 farklı üniversite ve araştırma kurumumuzdan bilim insanımıza 7 bilim ödülü, 1 özel ödül, 1 hizmet ödülü ve 18 teşvik ödülü vereceğiz. Toplamda 77 bilim insanımıza ilim ve kültür müktesebatımıza yaptıkları katkılar için teşekkürlerimizi ifade etmiş olacağız.

"MENFUR TERÖR SALDIRILARI KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ASLA DURDURAMAYACAK"

Türkiye yeni bir asra yelken açarken geleceğine hiç olmadığı kadar güvenle bakmaktadır.

Eğitimden sağlığa her alanda elde ettiği başarıyla ülkemiz bölgesel bir oyuncu olmaktan çıkıp küresel bir aktör haline gelmektedir. İçinde bulunduğumuz asrın milletimizin ve devletimizin asrı olacağından zerre kadar şüphe duymuyorum. Menfur terör saldırılarının kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağını bilmenizi istiyorum.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

12 evladımız şehit oldu. Bakın 36 saat 54 terörist yok edildi. Şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak.

81 ilimizde üniversitelerimiz var. Şu anda üniversitenin olmadığı ilimiz yok. Şimdi benim hocalarım Şırnak'taki üniversiteye gidiyor oranın evlatlarına eğitim-öğretim veriyor. Oradan da bilimciler çıkıyor. Hakkari'den çıkıyor mu, çıkıyor. Mesele bu ufku yakalayabilmektir.

Tüm coğrafi bölgelerimizde üretken bir araştırma-geliştirme ve girişimcilik ekosistemi inşa ettik. Sıfır olan tasarım merkezi sayımızı 329'a çıakrdık. Teknopark sayısı 2'den 101'e çıktı. 125 dene-yap teknoloji atölyesi kurduk.