Tüm dünya onları konuşuyor! İspanya’da Girona fırtınası! Barcelona’yı deplasmanda farklı yendiler

İspanya La Liga’nın 16.haftasında Barcelona evinde konuk ettiği Girona’ya 4-2 yenildi. Konuk takım bu skorla La Liga’da puanını 41’e çıkararak liderliğini sürdürdü, Barcelona ise 34 puanla 4.sıraya geriledi. Girona'nın bu performansı ve aldığı galibiyet dünyada çok konuşuldu.

Tüm dünya onları konuşuyor! İspanya’da Girona fırtınası! Barcelona’yı deplasmanda farklı yendiler

İspanya La Liga’da Girona fırtınası esiyor. Ligin zirvesinde yer alan Girona, tarihi bir galibiyete imza attı. La Liga’nın 16. haftasında Girona, deplasmanda Barcelona’yı 4-2 yendi. Konuk takıma galibiyeti getiren goller Artem Dovbyk, Miguel Ortega, Valery Fernandez, Bristhian Stuani'den geldi.Barcelona’nın gollerini ise Robert Lewandowski ve İlkay Gündoğan kaydetti.

GIRONA ŞOV SÜRÜYOR

Ligde oynadığı 16 maçta 13 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşayan İspanyol ekibi, 38 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 20 gole engel olamadı. Kırmızı-beyazlılar ilk olarak ligin 7. haftasında ilk sıraya yükselmişti.

Tüm dünya onları konuşuyor! İspanya’da Girona fırtınası! Barcelona’yı deplasmanda farklı yendiler - Resim : 1
Artem Dovbyk

 

BARCELONA 4.SIRAYA GERİLEDİ

Öte yandan Barcelona, 10 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak topladığı 34 puanla 4. sıraya geriledi. Girona'nın bu performansı ve aldığı galibiyet geniş yankı uyandırdı.

ARTEM DOVBYK GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Artem Dovbyk, Girona formasıyla bu sezon La Liga’da çıktığı 14 maçta 8 gol, 5 asistlik performansıyla göz doldurmaya devam ediyor. Bu sezon gösterdiği performansla takımının liderliğe yükselmesinde büyük pay sahibi olan Ukraynalı santrfor, Almeria’ya 2, Mallorca, Villarreal, Osasuna, Rayo Vallecano ağlarına da 1’er gol attı. 26 yaşındaki futbolcu, Osasuna maçında 2, Granada, Mallorca, Rayo Vallecano’ya karşı ise 1’er asist katkısında bulundu.