Tüm gözler emekli ve memur zammında! Kulislerde konuşulan zam oranı ortaya çıktı

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği asgari zammı dün açıklandı. Komisyonu'nun üçüncü toplantısında karar çıktı ve yeni asgari ücret yüzde 34 zamla 11.402 TL olarak belirlendi. Asgari ücret zammından sonra sıra memur ve emekli zammına gelirken, yüzde 40-45'lik bir artış oranı bekleniyor.

Tüm gözler emekli ve memur zammında! Kulislerde konuşulan zam oranı ortaya çıktı

Asgari ücretin ardından Temmuz'da açıklanması beklenen memur ve emekli zammında enflasyon kritik bir öneme sahip. Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,81 artması bekleniyor. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 18,50 oluyor. Bu orana refah payı da eklenecek.

Tüm gözler emekli ve memur zammında! Kulislerde konuşulan zam oranı ortaya çıktı - Resim : 1

ZAM ORANI İÇİN KUVVETLİ BİR TAHMİN YAPILDI

Geçtiğimiz günlerde kamu işçisine yüzde 45 oranında zam yapılmıştı. Memurlar bu artışın kendilerine de yansıtılmasını istemişti. Memur ve memur emeklisinin zammında yüzde 45 oranın referans alınması beklenirken, oranın yüzde 40-45 olacağı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Eğer memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.

Tüm gözler emekli ve memur zammında! Kulislerde konuşulan zam oranı ortaya çıktı - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALT LİMİT AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim döneminde en düşük memur maaşının yüzde 85'i aşan zamla 22 bin TL'ye yükseltileceğini vaat etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." demişti.