Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası'ndan, T.B.M.M.'ye teklif! '2024 ve 2025 Spor ve Egzersiz yılı ilan edilsin'

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası (T.S.İ.İ.S), Türkiye Büyük Milet Meclisine başvurarak 2024 veya 2025 yıllarının ülkemizde 'Spor ve Egzersiz Yılı' ilan edilmesini istedi. Başkan Nihat Güler; ''Ülkemizde spor ve egzersiz bilincinin artırılması, sporun tavana yayılması ,vatandaşlarımızın spora yönlendirilmesi ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi gaye ve amacı ile bu teklifi meclise veriyoruz'' dedi.

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası'ndan, T.B.M.M.'ye teklif! '2024 ve 2025 Spor ve Egzersiz yılı ilan edilsin'

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası, Türkiye Büyük Milet Meclisi'ne başvurarak 2024 veya 2025 yıllarının ülkemizde 'Spor ve Egzersiz Yılı' ilan edilmesini istedi. Başkan Nihat Güler, " Ülkemizde spor ve egzersiz bilincinin artırılması, sporun tavana yayılması, vatandaşlarımızın spora yönlendirilmesi ve daha sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi gaye ve amacı ile bu teklifi meclise veriyoruz" dedi.

'SPOR BİR YAŞAM TARZI HALİNE GELMELİ'

Meclisin bu teklifi kabul etmesi halinde yapılacak sportif tanıtımlar, kamu spotları, halkımıza yönelik egzersiz ve sportif faaliyetler ile daha çok vatandaşımızın katılımını sağlayarak geniş halk kitlelerine ulaşılmasını sağlamayı istediklerini, böylece özellikle gençlere sportif faaliyetlere yönlendirmeyi orta yaş veya üstü vatandaşların hayatına egzersizi sokmayı amaçladıklarını sporun ve egzersizi, ülkemizde pek çok vatandaşın yaşam tarzı haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek sağlıklı nesiller yetiştirmenin yanısıra orta yaş ve üzerinin yaşam kalitesini artırmanın önemine vurgu yaptı.

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası'ndan, T.B.M.M.'ye teklif! '2024 ve 2025 Spor ve Egzersiz yılı ilan edilsin' - Resim : 1

'SPOR SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR'

Meclisteki tüm siyasi partilere seslenen Başkan Nihat Güler; "Siyasi görüş ayırmaksızın teklifimiz meclise geldiğinde destek vermelerini isteyerek spor siyaset üstü bir konudur ve sporun birleştirici gücünü yüce meclisimizde görmek istiyoruz" dedi . 'Spor ve Egsersiz Yılı' ilan edilmesi ile ilgili teklif, Başkan Nihat Güler tarafından T.B.M.M idare amiri İstanbul Miletvekili Hasan Turan'a verildi.